Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De streep door de tijdsberekening

Een ganse week hadden Slow en mske gepuzzeld en gerekend en berekend en alles viel in de plooi. Alleen jammer dat die belbus niet vroeger kwam, anders zouden ze vroeger vertrokken geweest zijn.

Nu ja, alles was dan toch in kannen en kruiken en ze laadden hun bagage op de trein … die niet vertrok.

Voor de tweede keer op een jaar tijd, tenminste voor zover het Slow en mske betreft, kon de trein naar Genk niet van die van Luik gescheiden worden.

Na veel vooruit, achteruit en gewiebel, van links naar rechts kan niet, moesten alle passagiers naar Luik de trein verlaten en op de volgende trein wachten.

Ze hadden tien minuten in Luik, ze hadden 6 minuten in Maastricht en een afspraak om 14u ergens in Nederland. mske heeft het zekere voor het onzekere genomen en de afspraak verwittigd dat zij te laat zouden zijn.

Previous

Toeval in data

Next

Slaap wel

6 Comments

 1. Tja. Soms is dat het beste dat je kan doen ….

 2. En..? was dat ook zo? want soms zit het weleens mee ineens hè! Had ooit eens dat de trein tussen twee stations niet reed wegens werkzaamheden aan het spoor en toen moesten we dat stukje met de bus. Maar in dat kleine stadje stopte níet de sneltrein..en dús vreesde ik ook hartstikke te laat te zijn..er werd ook nagenoeg helemaal geen informatie verschaft. Uiteindelijk bleek dat ze een trein er extra lieten stoppen en was ik nog rúim op tijd.

 3. Zou het dezelfde trein zijn die in Brugge niet gesplitst raakte toen we van een dagje Gent terugkeerden???? De trein sjokte ook alsmaar heen en weer en opeens werd er omgeroepen dat de trein niet gesplitst raakte. We zagen het al voor ons :alle reizigers naar Knokke eruit en dan wachten op een voorhistorisch treintje ( ‘k had het al eens voorgehad) en dan reed de niet gesplitste trein richting Blankenberge ( er zijn waarschijnlijk méér reizigers met die eindbestemming dan naar de mondaine badplaats ) ). Na een paar over en weer schokken lukte het dan toch en reden de eerste vijf wagens naar de verste badplaats aan de kust.

 4. Sloef goede avond…

  u laten vervoeren met de trein blijft een avontuur !
  Surf maar eens naar die zusterfirma om inlichtingen naar de uren voor een trein naar Almelo…Bestaat niet zeggen ze ! Een grote stad met een dito station en dan zeggen ze…onbekend ! Maar kom…we zijn er geraakt . En ja dat splitsen…oei oei..en als het werkt, zie maar dat je in de juiste voorste of achterste zit ! Fijne groetjes )pepino

 5. ’t is toch altijd wat hé, met den nmbs…

 6. Was je te laat Ms-ke ? En neen …
  dat station in Luik
  heb ik nog nooit gezien .

  Groetjeeeeeeeeee … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén