Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Cheerful

Gisteren hadden ze het op de radio over een website met nieuws waar je blij van wordt1, waarop luisteraars dan hadden gemaild met de dingen die zij goed nieuws vonden, zoals een een potje yoghurt* openen zonder dat er yoghurt aan het deksel kleeft.

Er waren er wel meer maar eigenlijk kan ik er niet veel over vertellen. De radio en ik zijn geen goede combinatie meer. Dank zij mijn hoorapparaat hoor ik wel een gemompel waarvan ik slechts sporadisch een woord opvang. Misschien zou het wel werken moest ik meer moeite doen, maar de zin ontbreekt mij.

Maar aan dingen denken die je blij maken, dat moet je af en toe toch wel eens doen, zeker als je sommige dingen wat donker gaat inzien.

Maar dat doen wij toch allemaal bij tijden wel eens. Ik herinnerde me een log van lang geleden, al noemde ik het toen geen dingen om blij van te worden. Maar “Meer moet dat niet zijn” hoort toch wel een beetje in dezelfde categorie thuis.

Misschien moet ik het niet zo donker inzien dat ik de radio niet versta, misschien moet ik blij zijn dat ik hun gezaag niet meer meekrijg.

1 Radio1 – url: https://radio1.be/worlds-best-news

Previous

De eindjes

Next

Elastisch

10 Comments

 1. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel…

  • Eerlijk gezegd … vind ik dat voordeel niet opwegen.

   Ik begrijp niet hoe dat gehoor ineens zo snel en zo hard achteruit kon gaan. En dan mag ik mij gelukkig prijzen. Het is erfelijk en mijn vader was mààr 45 toen hij er last van kreeg.

   Soms zegt men: “Je moet je zegeningen tellen”. Dat is juist. Ik ben volledig akkoord. Maar wanneer begin je je zegeningen te tellen? Toch op een ogenblik dat het niet helemaal snor zit en je een opkikker nodig hebt.

   • Dat was een onbezonnen reactie van mij… Aan slecht horen zitten helemaal geen voordelen. Het lijkt me heel lastig.

    • Neen hoor, niet echt. Het was eigenlijk de bedoeling het over die website met goed nieuws te hebben. En omdat Luc het me heeft verteld omdat ik de radio niet meer versta …

     Uiteindelijk wou ik zeggen dat goed nieuws een manier om iets te bezien is.

 2. Om je goed te voelen zijn fijne dingen het overdenken waard, dat is waar. Als je ze ziet, tenminste, in een duistere stemming lukt het niet altijd.

  De radio hoor en versta ik wel maar van muziek geniet ik niet echt meer, helaas.
  Bij de laatste meting bleek mijn gehoor achteruit te zijn gegaan, wat ik al merkte.
  Ik doe er niets aan. Wéér naar de oorarts, dan naar de audicien, ander apparaat, contrôle, gedoe.
  Ik zet het oude wel wat luider.

  • Bij mij werkt het anders. Het wordt voor mij aangepast. Vorig jaar heb ik wel een bijkomend onderzoek bij de oorarts gehad omdat ik en de audicien vonden dat het sterk achteruit was gegaan, maar dat was niet zo. Dat was de tinnitus die veel luider gaan zoemen was.

   Dat is trouwens nu ook weer zo. Maar het zou eigenlijk best mee vallen als ik de hele dag bezig zou zijn met belangrijke zaken zoals onkruid wieden en poetsen. Het is maar als ik stilval dat dat ding oorverdovend wordt.

   Het is enkel ergerlijk als ik tussen mensen ben, dan spreekt Tinnitus luider dan de anderen … met gezucht en ogengerol als gevolg. En dàt ergert me.

 3. Naar gepraat op de radio luister ik niet. Dat gaat me vlug vervelen. Dat gehoorproblemen niet leuk zijn weet ik van de dame die op mijn blog meespeelt onder de naam ‘Grote Muis” Die heeft ook al jaren een apparaat nodig om iets te horen van wat rondom haar gebeurt.

  • Er zijn geluiden die ik gewoon niet hoor. Sommige doen er niet toe, andere zijn vervelend. Mijn toestel is afgesteld dat ik in gezelschap versta wat er gezegd wordt maar als men met 3 of 4 tegelijk staat te praten is het hopeloos. Dat komt mogelijk ook doordat ik het luisteren dan opgeef.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: