Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geblokt

Ik heb het nooit echt voor publiciteit gehad. Ik kreeg dan ook de kriebels als ik op internet advertenties zag opduiken die precies die dingen gingen aanbieden waar ik het net over had en dat zowel op mail als elders.

Ik vond al snel een adblocker en was content. Geen storende reclame meer voor werkgerelateerde zaken, geen aanbiedingen meer voor dingen die ik reeds kocht.

De laatste tijd echter kom ik soms op websites waar men ineens gaat vertellen dat ik die adblocker moet uitschakelen omdat zij die website kunnen aanhouden dankzij die advertenties. Ik snapte dat wel. Oh ja zeker, ik ben een goede snapper. Ik vond dat die mensen gelijk hadden, sloot de website en zocht elders.

Na verloop van tijd ging ik er anders tegenaan kijken. Zij maken een website, ze zetten er artikels op die mensen lokken. En ja! Dat doen ze bewust om zoveel mogelijk bezoekers op die site te krijgen en dus zoveel mogelijk inkomen te verwerven.

Moest ik me schamen om mijn adblocker? Ik denk het niet. Dus ik besloot die sites niet meer af te sluiten maar gewoon de info te lezen die ik wou.

Ik wil geen ads, ik zocht een adblocker. Willen zij geen adblocker, dan zoeken ze maar een adblocker-blocker.

Previous

Eén pot nat

Next

De stille aanwezige

1 Comment

  1. Die advertenties kom ik ook tegen maar ik ga echt niet mijn adbloc sluiten. Wat verbeelden ze zich wel?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén