Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwemmen of niet zwemmen

Was er een tijd dat wij onze tijd bij Sunparks en later ook bij Center Parcs verdeelden tussen wandelen, zwemmen en lezen -’s avonds dan- komen wij nu tot de bevinding dat onze zwemzakken verloren moeite mee op reis gaan.

De vroegere zwemtijd gebruiken wij nu voor andere doeleinden zoals een museum of andere bezienswaardigheid.

Vorig jaar hadden we daar al onze bedenking bij. Nu waren we echt zinnens om dagelijks te gaan zwemmen. We deden het niet.

De reden is overduidelijk. Wij prefereren het twee keer per week gaan zwemmen bij ons eigen Plopsaqua.

Het waarom moesten we zelf even laten doordringen. Al gingen we in de parken dan ook altijd zwemmen als er het minste volk te verwachten was, er zijn wel meer mensen die de rustiger momenten gebruiken, terwijl we het bij Plopsaqua precies tijdens het drukke schoolzwemmen het rustigste hebben.

Previous

De ton beddegoed ofte “het lood”

Next

De Kilomeet

12 Comments

 1. Tijden geleden dat ik nog eens ben gaan zwemmen. Toen ik lang geleden met de kinderen ging zwemmen was het altijd druk. Zo zagen de kids nog eens enkele vriendjes van school. Dit alles is verleden tijd zoals het zwemmen zelf.

  • ms

   Wij zijn nu twee weken niet geweest. Eerst de week Sunparks en deze week was er zo van alles te regelen en kwam het er ook niet van.

   Maar de schoolkinderen zitten in het echte zwembad en zodoende is het in het stormbad, de sauna en het bubbelbad relatief rustig.

 2. Vandaag heb ik ook weer gezwommen, zoals iedere vrijdag en iedere maandag. Van oorsprong waren die uurtjes speciaal voor medisch zwemmen maar ook mensen zonder kwalen mogen binnen hoor. Ik doe het netjes twee keer per week om mijn conditie zo goed mogelijk te houden zodat mijn ziekte niet de overhand zal krijgen.

 3. Mijn echtgenoot gaat ook twee keer per week zijn baantjes trekken. Op de middag… als er geen schoolzwemmers zijn.

 4. elsjeveth

  Ik verlang naar het voorjaar, zwemmen in het lokale zwembad grenzend aan onze achtertuin. De weken dat het mogelijk was heb ik ervan genoten en mijn lijf ook

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén