Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De prijzen en de pan

Ben ik ergens echt zo compleet achterop geraakt dat ik geen idee meer heb hoe duur alles geworden is? Blijkbaar wel dus.

Wandelkaarten via internet zijn haast niet meer te vinden. Wandelkaarten kopen kan je wel maar dan moet je wel even via de toeristische dienst van betreffende gemeente passeren en die zijn, met deze dagen, niet zo open als wij zouden willen.

Gelukkig zijn er de wandelknooppunten. We stellen dan zelf de wandeling samen. Dan maken we ze zo groen en zo lang als we zelf willen.

Maar soms zijn die er niet, staat er wel een GPX kaart om te downloaden, maar daar moet je dan weer de juiste voorziening voor hebben.

We hadden het al een paar keer overwogen maar het toch maar naast ons neergelegd. Die dingen zijn wat duur om te kopen met een pensioen. Anders gezegd: voor dat geld kopen wij liever wat anders van ons pensioen.

We hadden weer prijs. Een wandeling die we wilden doen met pijlen volgen liep in het honderd bij afwezigheid van bewuste pijlen.

Ik zocht een app, dan konden we die wandelingen downloaden via de telefoon.

Luc ging nog maar eens op zoek naar zo’n gps-lezer. De goedkoopste kostte 100€. Zouden we of zouden we niet? Hij overwoog het. Ik liet hem. Als Luc iets op zijn verlanglijstje heeft staan, wordt dat wel in overweging genomen.

Maar -raar maar waar- er waren maar enkele exemplaren van te vinden, zodat ik denk dat het zo goedkoop was omdat het toestel de markt af gaat.

De volgende ochtend zei Luc: “Laat ons toch maar liever die app uitproberen”. Dat deden we. Gisteren.

Ze raden wandelen aan. “Wandelen is gezond” zeggen ze. “Wandelen is ook sporten” zeggen ze. Maar ergens zitten ze toch met een knoop in hun maag omdat ze buiten deftige wandelschoenen niet zo veel aan wandelaars verdienen.

Dat is tenminste wat ik er van denk.

Previous

De bril

Next

De jeukende kus

9 Comments

 1. Dat zou best kunnen…

  • ms

   Een wandelkaart kopen vind/vond ik niet erg, maar dan heb je één wandeling voor (soms) 2,5€ , ook niet mis om daarna in de doos bij de andere kaarten te steken.

   De meeste zijn wel te volgen met pijltjes, maar als na drie pijltjes de volgende splitsing je in de steek laat …

   • Zeg ons wat… Wij zijn al zo vaak verloren gelopen omdat de pijltjes plots ophielden of niet meer klopten…

    • ms

     Daarom wou ik steeds een plan mee. Maar die app vind ik -voorlopig- wel handig.

     “Voorlopig” omdat we hem nog maar één keer probeerden.

 2. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben.

  • ms

   Dat een gemeente, die die die paadjes/wegeltjes onderhoudt er iets wil van recupereren, tot daar aan toe. Maar onderhouden moeten ze de wegen toch. Ik zie geen manier waarop ze dat doen door het gebruik van een gpx-lezer.

 3. vroeger hadden ze veel wandelroutes hier te verkrijgen. Die zijn ondertussen reeds jaren niet meer aangepast.

  • ms

   Soms lopen die wandelroutes over een fietspad. Ik kan begrijpen dat ze geen extra paadje aanleggen voor wandelaars, maar je voelt je eigenlijk wel uitschot op zo’n fietspad, net of je op die fietsers hun privédomein loopt.

 4. elsje

  Eigenlijk een vreemde gang van zaken! Wandelen en naar buitengaan wordt gestimuleerd maar op deze manier werkt dat toch niet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d