Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

The Addams Family

Al een hele poos ben ik op zoek naar de film “The Addams Family1” met Raul Julia en Anjelica Huston.

Neen! Dit gaat niet wéér over film maar over iets heel anders, want ik weet dat ik die DVD kan kopen bij de Bollekes. Maar daar staat hij -momenteel- aan 24,95€ – jawadde. Dat is me te duur. Zoveel voor een film die we één keer gaan bekijken en die daarna bij de andere blijvers de kast in gaat, ik bedank ervoor.

Snuisteren dus. We snuisterden al geruime tijd toen ik eens op een zeker moment in de snuisterwinkel, op de vraag of ik soms filmliefhebber was, de de namen “The Addams Family” en “Raul Julia en Anjelica Huston” liet vallen.

Tot mijn grote verwondering zei de kassier: “Die ga je hier niet vinden, daar is te veel vraag naar. Die is weg vóór die in de winkel geraakt”.

Het verhaal is oud, ouder dan een jaar gezien de lockdown maar het kan intussen ook al twee jaar zijn … of langer zelfs. Maar telkens de gedachte aan die film weer oppopt², begint het te kriebelen en kijk ik bij de Bollekes. De eerste keer dat ik keek stond die 9,95€ geprijsd. Dat is toch een flink opslagske newaar.

En dat is niet de enige keer dat dat me overkwam, al vond ik wat ik al vertelde over de breiwol wel erger dan “The Addams Family” historie.

1 The Addams Family
2 En waarom popt de gedachte daaraan nu ineens weer op? Dank zij Suskeblogt en een youtubeke over Wednesday Addams. Dank je Suske voor de inspiratie! Alle hulp is welgekomen.

Previous

Agendavoer

Next

Een praatje

14 Comments

 1. Iedereen wil Angelica Huston zien. 🙂

  • Niet bepaald. Wél als ze Morticia Addams vertolkt.

   Ik zou niet kunnen zeggen -het is ook al heel lang geleden dat ik de film zag- wie ik de beste acteur in de film vind/vond.

   Een film is zo sterk als zijn zwakste schakel zeker …

 2. Als Morticia, uiteraard. Een van de weinige series die ik met plezier bekeek.
  Ik had alle spelers graag, ik kan niets zeggen over goed of slecht spel omdat ik bijna geen films zie.

 3. Ik was en ben nog steeds gek op de oorspronkelijke TV serie uit de jaren 60. De films ken ik via stuk hier en daar op youtube. Succes met de jacht op die film.

  • In de jaren ’60. Dat verklaart al waarom ik ze niet zag. Toen zwaaide mijn moeder nog de scepter over de TV.

   Batman was niet geschikt voor ons. Waarschijnlijk zal de familie Addams ook onder die noemer gevallen zijn.

   En dan denk ik: “Oei! Oppassen bij het kopen op internet. Dat ik niet per malheur die reeks bestel, die ik nooit zag”.

 4. Die van de jaren ’60 heb ik niet gezien, we hadden nog geen tv. Later kwamen er een paar nieuwe of herhalingen, dat weet ik niet, daarin leerde ik Angelica Huston kennen.

  • Ik wist zelfs niet dat er in de jaren ’60 een reeks was geweest. Ik zag die film pas toen ik al getrouwd was, samen met de kinderen.

   En nu zou ik die nogmaals willen zien. Het komt er wel eens van.

 5. Ik keeke r vroeger altijd naar, Ik noem mn vriend Cousin It als hj naar de kapper moet, maar een dvd kopen voor 25 euro wat een belachelijk bedrag! Ik keek ook even op bollekes en de prijs is gelijk nog. Als meer mensen ernaar zoeken maken ze het duurder zeker als het zogenaamd op aan het raken is. Ik kocht er eens bij uitzondering kattenvoer en een paar dingen die ik nodig had. Keek ik na 3 maanden was die zak kattenvoer exact 10 euro duurder. Ben me toen gaan verdiepen en kwam erachter dat bol maar ook marktmedia en Koudblauw hun prijzen laten fluctueren zodat je geen idee meer het wat een normaal bedrag is voor zoiets. Ik vind 25 euro voor een dvd heel veel geld zeker als die film al langer uit is. Sinds ik dat gedrag ken en weet koop ik er niks meer. Pasgeleden kwam een vriendin van mij erachter dat ze op haar account niet meer kan kopen en achteraf betalen. Haar vriend ook een account zelfde adres maar Nederlandse naam kan dat nog wel. Ze hebben haar zelfs een tijdje een IPban gegeven ik kon namelijk nog wel inloggen op haar account maar zij niet meer. Bollekes heeft bij mij afgedaan, ik kijk er alleen nog met in incognito en kijk dan naar de naam van de verkoper. Vaak is hetzelfde product ook goedkoper op hun eigen website.

  • Ik probeer niet meer bij die grote platformen te bestellen. Er zitten dikwijls valkuilen tussen.

   Zo verkopen ze soms niet zelf maar nemen wel de winst op de verkoop.

   Als wij iets willen vergelijken we en we proberen die grote internetgiganten te omzeilen.

 6. elsjeveth

  We zagen de film laatst op een zender weet niet meer welke. Nog steeds hilarisch zeker met oom F.
  we hebben ons goed vermaakt.

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: