Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan de meet worden de prijzen verdeeld

Ze deden het weer! De pers dan. Het is al aan de gang sedert de olympische spelen maar de laatste week werden we weer met de neus op het feit gedrukt dat Jonathan kans maakte op een medaille 400m op het EK in Barcelona, waarbij ze telkens zo vriendelijk waren te melden dat Kevin niet zo snel is dan zijn broer. Leuk voor Kevin. Dan dacht mske altijd aan een eventueel opkomende wrevel tussen twee broers als ligt dat bij tweelingen misschien anders.

Ook las ze dat vader-trainer Borlée had gezegd dat hij Jonathan als joker wou houden voor de 4x400m, wat mske al unfair vond tegenover de jongens die via de reeksen en zo de ploeg in die finale moesten krijgen maar dan de kers op de taart niet mogen meepikken.

Gisteren zaten ze op de zetel voor de 400m. Kevin was snel weg, zeer snel. De anderen kwamen op gang en gingen er over. Kris Meertens zocht Jonathan en zijn stem sloeg door en ging enkele decibels omhoog toen hij op reporterswijze verslag begon te geven.  

En toen, toen viel Jonathan stil. Alle anderen vielen ook stil.  Mogelijk hadden ze zich op Jonathan gefocust door al het zand dat hun in de ogen gestrooid was.   In elk geval zagen ze die ene man niet komen die aan zijn eigen tempo het ganse boelke voorbij liep en de overwinning nam. Kris Meertens bedeed zich bijna toen hij gilde dat Kevin Borlée goud nam.

Goed van Jonathan dat hij achteraf zelf aangaf dat iedereen zijn broer achter hem had geplaatst, vooral de pers, maar dat Kevin daar fantastich had op gereageerd.

Wat eigenaardig gezegde van vader-trainer dat hij als vader tevreden was maar dat hij als trainer toch met een eigenaardig gevoel zat nu hij Jonathan liet rusten voor de finale van de 4x400m maar Kevin niet.

Bij het nieuwsverslag ergerde mske zich aan de uitspraak van Mieke Houtteman dat Kevin één van de outsiders was in deze finale. mske vindt dat denigrerend, want ieder die in die finale zit hoort toch bij de acht beste. Diegenen die de finale niet haalden, dàt zijn de outsiders.

Nu lezen en horen we dat Kevin beter is in het verteren van achtereenvolgende inspanningen.Tja, net zoals in de koers is het niet enkel het snel zijn dat telt, het is ook alles er rond, ook het koelbloedig blijven en een eigen wedstrijd lopen, zelfs als het ganse boelke voorbij raast. Toen ze dat deden kon Kevin nog niet weten dat ze allemaal al vóór de meet hun eindpunt gingen halen.

Zien?

Previous

Gun de anderen ook eens wat

Next

Te lang gewacht

1 Comment

  1. Ik gun het Kevin van harte! Altijd de gedoodverfde broer zijn van de zogenaamde “de betere” dat moet niet leuk zijn!

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: