Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Leder

Sommige tics van mijzelf komen mijzelf uitermate bizar voor. Echt wel.

Neem nu “leder”.

Ik wil geen lederen vest of jas al droom ik er wel van. Maar eigenlijk vind ik het niet kunnen dat ik een huid zou dragen die de mijne niet is. Dat de eigenaar ze niet meer zelf kan dragen is nog zoiets.

Maar waarom draag ik dan wel lederen schoenen? De meeste schoenen die ik heb, zoals sport- en wandelschoenen zijn al niet meer in leer, mijn pantoffels ook niet. Maar mijn echte -als schoenen dienstdoende- schoenen zijn dat wél. Al zou ik er eigenlijk een paar aan een grondige studie moeten onderwerpen.

Maar wat gebeurt nu? Nu ik mijn ideale maat heb gevonden? Ik koop ceinturen om dat te accentueren. Jawél! Want ik houd van losse -oversized zoals ze dat nu noemen- kleding, maar dan zou ik me niet zo om mijn gewicht hoeven te bekommeren buiten de gezondheidsgedachte die toch een grote rol speelt.

En die ceinturen moeten in leder zijn. Ik wil geen plastieken brol die gaat schilferen of stoffen exemplaren die gaan oprollen zodat ze op een touw gaan gelijken. En ja, ik koop die in de Kringwinkel. Je kan niet geloven welke -3- mooie exemplaren ik al op de kop kon tikken.

Wel ceintuur, wel schoenen maar geen jas. Ergens iets mis in mijn koppeke?

Previous

Het WK, een feest toch wat in mineur

Next

Wandelzoektochten

11 Comments

 1. Een lederen jas zit vaak minder goed. Ik heb er een, wat zeg ik, drie zelfs, maar ik vind ze gewoon wat stug aanvoelen – ondanks het soepele leer. Een stoffen jas voelt gewoon comfortabeler.

  • ms

   Oorspronkelijk was ik bang om een leren kledingstuk te kopen omwille van Murphy. De schrik om er iets mee voor te hebben.

   Later heb ik wel een paar keer op het punt gestaan maar toch maar niet …

 2. Tja, soms weet je zelf niet waarom je iets denkt en doet. Je probeert het logisch te verklaren door schoen en ceintuur niet als omhulsel-dus-andermans-huid te zien maar of het voldoet? Dat is een vraag.

 3. Hahaha, je denkt toch niet dat we dat geloven?😉

 4. Ik heb geen leren jas en hoef er ook geen. Wel een leren riem en schoenen. Jammer voor die dieren wiens huid ze er voor gebruikt hebben. We worden allemaal een beetie raar op gebied van dieren en dieren welzijn.

  • ms

   Ik word héél raar. Ik wil zelfs geen huisdieren meer omdat je uiteindelijk niet meer weet wat goed en wat niet goed is.

   Een kat binnenhouden omdat je aan een relatief gevaarlijke straat woont is dierenmishandeling. En die buiten laten?

 5. elsjeveth

  Een rare?? maar dan wel een rare met gevoel voor humor en voldoende zelfkennis.
  Zo raar ben je dus in geen geval, ik ken mensen die veel raarder zijn en ook nog eens onaardig…

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: