Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat voorrang heeft

Het leven was weer leefbaar geworden, maar er werd te snel meer geleefd, volgens ons. Wij deden verder zoals we bezig waren. Zolang we konden doen wat wij wilden doen waren wij al lang tevreden. We bleven het mondmasker trouw en keken vol argwaan naar de grote evenementen van de zomer. We vreesden het ergste.

De boekenmarkt werd terug maandelijks, tot ons groot plezier, behalve die van vorige zondag. Die werd afgelast wegens corona bij de organisatoren.

We waren ingeschreven voor een rommelmarkt voor volgende zondag. We hadden een rommelmarkt van diezelfde organisator gaan bekijken: ruime hal en gelukkig binnen zodat we niet in de kou dienden te staan. We betaalden op voorhand. We hadden nochtans gezworen dat we dat nooit nog zouden doen.

Maar zoals Luc het zei: “Als je dat niet doet kom je nergens nog in aanmerking”.

Vorige week kwam de lucht naar beneden, zo leek het wel. De dingen die we hadden voorspeld gebeurden, er was paniek op alle fronten. Halfvergeten woorden à la lockdown doken weer op en nieuwe begrippen à la 2G deden hun intrede.

En wij deden verder zoals we bezig waren. Zolang we konden doen wat wij wilden doen waren wij al lang tevreden.

Maar die rommelmarkt ging ons toch een beetje op de maag liggen. Waar we eerst tevreden waren omdat de rommelmarkt binnen was en niet buiten zouden we ze nu omschrijven als: ruime hal maar jammer genoeg binnen.

We begonnen te doen alsof we overwogen of we ze zouden doen of niet. Maar geen van de aangehaalde redenen of half-redenenen of naastliggende redenen volstond om de knoop door te hakken.

Toen informeerden de kleindochters of we volgend weekend thuis waren …

Previous

Mondmasker? Vergeten!

Next

Beste aankopen 2021

10 Comments

 1. Het is me wat. Nu heeft wel iedereen een besmet persoon in zijn dichte omgeving. Nog nooit zo erg gezien als nu…

  • ms

   Eerst broer en schoonzus ziek van geweest. Dan nu de twee organisatoren van de boekenmarkt.

   Deze week gehoord van een bekende die overleed, mogelijk gelinkt aan corona. Dat vernam ik uit derde hand, dus onder voorbehoud.

   Ik weet zelfs niet of het veilig is om de kleindochters te laten komen.

   Maar als je je alles ontzegt kan je dan niet evengoed dood zijn?

   • Dat is ook zo.
    Ik heb zonet mezelf moeten testen thuis. Twee van mijn collega’s voelden zich deze ochtend niet goed en testten met de zelftest positief. Niet leuk. Die van mij is tot nu toe nog negatief…

 2. Langs de ene kant kan je niet voorzichtig genoeg zijn, maar aan de andere kant moet het leefbaar blijven. Kwestie van evenwicht te zoeken met dat virus en de maatregelen.

  • ms

   Als wij al die moeite hebben gedaan opdat ze WK’s, voetbaltoernooien en lichtfeesten zouden kunnen organiseren, dan vind ik het nu wel te veel gevraagd als ze zeggen dat de kleindochters beter niet zouden komen.

   We doen voor goed en hopen het beste.

 3. Evenwicht zoeken, dat moet inderdaad. Meer dan ons best kunnen we niet doen.

 4. elsjeveth

  Jezelf alles ontzeggen, dat maakt een mens zieker dan menig virus. Een bezoek van je kleindochters mag je je zeker niet laten ontnemen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d