Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De frigo met aanhang

Wij hadden geen diepvriezer meer nodig. Dat vonden wij toen onze grote bak in de kelder kapot ging. We waren te veel weg naar de evenementen, later waren we op pensioen.

We konden niet impulsief een pizza eten, maar ach, de Colruyt is niet zo ver. De zomer van 2019 echter leerde ons dat we dan soms wel naar de nachtwinkel moesten voor een ijsje.

Met de zomer van 2020 op komst besloten we daar wat aan te doen en we bestelden ons in februari een klein diepvriezerke, groot genoeg voor een paar pizza’s en een doos ijs en daar dan nog wat dagelijkse kost erbij. Je kan nooit weten dat we beiden samen eens ziek zouden worden.

En toen kwam Corona, de kans op ziek worden steeg met 200% en wij konden niet aan vlees geraken. De pizza’s vielen sowieso uit de boot.

We leerden creatief met de diepvriesruimte omspringen, vlees en groenten kwamen er in. Voor ijs bleek er wel nog wat gelimiteerde plaats.

En toen kwam de tweede golf en werden de stouteriken, die zomaar met twee naar de winkel durfden gaan, gestraft. Samen boodschappen doen mocht niet meer.

Dat werd een fiasco toen de kalkoenreepjes groen zagen en de paella opgeblazen was als een ballon.

De thermometer toonde ons dat het in onze frigo 13° was. Een mens zou er zo gaan in zitten met die hittegolf maar goed en gezond was het niet.

En zij die denken dat ik op mijn eentje een koelkast zou gaan kopen, die denken verkeerd. Dus zochten wij op op internet en vonden wat we wilden. Een toestel met zowel een koelkast als een diepvriezer. De koelkast iets groter dan de oude en het diepvrieselement ongeveer zo groot als onze mini-diepvriezer.

Zo snel als het terug mocht togen wij naar een echte winkel in een echte stad en kwamen weer voor het voldongen feit te staan dat onze keuze niet in voorraad was, Jawel, twee exemplaren, maar dat waren toonzaalmodellen.

Gelukkig hadden we het deze keer voorzien en hadden vier -duurdere, wat dacht je anders?- alternatieven opgeschreven.

Woensdag werd hij geleverd. Sedertdien voelen we de koude weer als we onze hand in de koelkast steken. Verschillende pizza’s zijn aanwezig en de ijsjes kregen een heel vak.

Previous

De zwaluwen

Next

De ochtendkoffie

8 Comments

 1. Die van ons zit ook altijd vol. Moeten we niet constant de baan op.

  • ms

   Wij kochten vers. De diepvriezer was overbodig.

   Gelukkig hadden we toch dat kleintje gekocht nog voor de lockdown, het had er anders niet goed uit gezien.

 2. Een mens kan niet zonder. Wij hebben ook een koelkast met grote vrieskist eronder. Handig.

  • ms

   Nu is het natuurlijk een beetje een rare situatie met een koelkast en dan twee vriezers die ongeveer even groot zijn. Maar dat lossen we dan op met een logische verdeling.

   Voor vlees moeten we er dagelijks in zijn, voor de pizza’s niet, bijvoorbeeld.

 3. Je kunt hem niet missen, niet alleen voor ijs en pizza’s.
  Ik kook regelmatig een grote hoeveelheid soep, bami of een ander eenpansgerecht en verdeel het in porties voor de diepvries. Ideaal.

  • ms

   Dat deden wij dus niet. We maakten alles vers, maar nu overweeg ik toch ook om sommige dingen, zoals spaghettisaus, klaar te maken voor meerdere keren.

   Op sommige dagen kan dat wel handig zijn.

 4. Veel mensen hebben nergens over vooruitgedacht met corona. Ik zei het van de week tegen een kennis, wat als je verkouden wordt je mag niet meer naar de winkel. Ook als je samen bent mag je niet en kan je beter niet maar wie controleert het. Daarom ben ik heel blij met een hele volle vriezer met ijs, pizza en jawel ook vlees en diepvriesgroente.

  • ms

   Wij hadden wel altijd een bokaal of twee in voorraad voor het geval we samen zouden ziek worden of eens niet goed zouden voelen.

   Die hebben we nog. Want als je je echt niet goed voelt is zelfs koken misschien wat te veel gevraagd.

   Een bokaal opwarmen kan dan wel, tenminste als je kan eten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén