Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Je moet kloppen want de bel doet het niet

Sedert mske die dag tot conclusie kwam dat de bel niet belde is er al veel water naar de zee gelopen.

Eerst heeft Slow het batterijtje uitgetest. Plat natuurlijk. Zodoende liepen ze die volgende dinsdag in de Colruyt binnen tijdens hun verspiluurtje in Tienen en kochten er twee batterijtjes. Die avond deed de bel het terug. De volgende ochtend niet meer. Batterijtje plat. Bel stuk.

Om nu zo direct op hun fietske te springen en een andere bel te halen dat zagen Slow en mske niet zo zitten. Er is het werk, veel werk, heel veel werk. Zodoende … mopperde mske maar wat verder. Ze moppert namelijk dat ze niet kan leven zonder bel omdat ze steeds denkt een klop op die deur te horen. En ja, ze zit met haar rug naar het raam omdat ze met haar gezicht naar Slow zit. Die ziet dan wel als er iemand naar de deur gaat, maar als hij er niet is, ziet hij dat niet.

Vorige dinsdag stapten ze een halte of drie eerder af en liepen de Brico binnen. Ze keurden de bellen, vergeleken en namen er zo eentje uit de middenmoot. Ze hebben een bel nodig die deftig belt, geen tingetje dat niemand hoort maar geen filharmonisch orkest ook niet.

Aan de kassa gekomen tikt de kassier het codenummer in en geeft een prijs van bijna het dubbele. “Dat klopt niet” zegt mske. Ah neen hé mske, het was een bel!

Er wordt een andere vriendelijke jongen bijgeroepen die eens mee in de rekken moet gaan kijken. En wat ziet die? Al die bellen hangen aan de verkeerde haak. Die van de juiste prijs hingen daar ook maar vanachter achterin. Ze hebben snel de twee bellen vergeleken. Op het eerste zicht was er niet veel verschil, behalve dat het gongske wat kleiner en dikker was.

Aan de kassa was die ene kassier aan het inpakken en verwees naar de andere kassa maar hij vroeg toch: “klopt het nu?” Mensen hé! Hij keek hoogst verwonderd toen mske vertelde wat er gaande was geweest. “maar allee” zei hij “en ik heb die gisteren nog allemaal goed gehangen”.  Hij stak het op de klanten die alles overhoop haalden. mske knikte dan wel begrijpend maar dacht bij zichzelf: “goeie truuk!” Want zo een gemompeld bedrag en een kaart in een bakske en ’t is gebeurd.

Die avond belde de bel nog niet, want –en daar kwam de aap uit de mouw- die gong had batterijen nodig van een soort dat hier niet in huis is.

Bovendien merkten ze dat de belknop verticaal moest worden gehangen, maar dat is niet zo erg, al was horizontaal handiger omwille van het bevestigingsplaatje van de vorige.

En hier gaan we stoppen over die bel. Ik zie me nog niks schrijven met als onderwerp: “Slow haalt batterijen” al deed hij dat wel. En de bel doet het ook, al hangt de drukknop nog niet buiten omdat het plaatje nog moet aangepast worden.

Previous

Smaken verschillen

Next

De vraag der vragen

10 Comments

 1. Hahaha nee dat klopte dus niet…want het was een belll! Hele goeie Sloef! hehe!

 2. Er kan niet worden gezegd dat ik niet bij de pinken ben hé.

 3. Oeis …

  Hoorde da … ?

  ” Ge moet kloppen kloppen kloppen,
  want de bél doet het niet …
  Dé bel doet het niet, dé bel doet het niet… !”
  ” Ge moet ’talken talken talken want de Bél …
  jawadde … hihihi …

 4. @ SLOEF

  Maa neen gij ! Da’s weer typisch den Brico hé … !
  Ge moet kloppe kloppe kloppe … ))
  maar niet met een zware hamer hé … ! ! !

  Da-daaaaaaaaaaaaaaaa …

 5. ms

  In de ouwe tijd gingen ze dan langs achter en riepen bij de achterdeur :

  VOLLEUK !

 6. VEELLEUKer!

 7. Hier doen ze dat ook ,als de deur te lang dicht blijft komen bekenden gewoon langs achter.Zeker als het mooi weer is want dan zitten we veel in de tuin.
  Jaja ,e kunnen de draagbare bel meenemen naar buiten maar die vergeten we zoals we ook de handtelefoon vergeten mee te nemen naar buiten.

 8. ms

  Hier bleek dat ook de gewoonte te zijn, want toen wij hier pas woonden kwam de voormalige gasleverancier ook gewoon langs achter op de keukendeur kloppen en stak hij gelijk zijn hoofd naar binnen. Maar wij hadden geen gas nodig.

  Sedertdien doet dat niemand meer.

 9. gettie

  Sloef, palier liggen, bloemen “vereneweren”…. je had je toch al het trukje kunnen eigen maken om te miauwen als er iemand aan de deur kwam hé, veel honden blaffen toch ook om hun baasje te verwittigen ! haha.
  Ja, mske, zo zonder bel is toch vree ambetant hé, er zou eens een brenger van goed nieuws aan de deur moeten staan die zijn geschenk niet kan afleveren.
  Ondertussen zal de drukknop ook wel hangen zeker, of zijn jullie nog altijd belloos?

 10. ms

  Sloef duikt weg als hij die bel nog maar hoort. Dat dateert van een tijd dat de dierenarts nog aan huis kwam.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: