Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kikkers in een regenton

Sedert de kijkdagen van het huis zijn Slow noch mske achteraan in de tuin geweest. Gerard en Kokkeriko lopen daar normaal rond maar die krijgen hun voer in het kippenhok. Nu vandaag ging mske daar wel naartoe want in die tuin zijn zo veel herinneringen.
 
Ze kon er niet in … de netels hadden het ganse terrein ingepalmd! Volledig en volledig en volledig vol netels. Andere jaren koopt mske parelhoenen, die eten alles, maar dit jaar met de kippenpest waren er geen parelhoenen. En eveneens door de kippenpest is Kokkeriko nog steeds alleenstaande en Gerard weduwnaar.
 
Nu willen Slow en mske die netels weg voor ze vertrekken. Mooi karweitje met dit weer, dat wordt eerst omdoen met een bosmaaier en daarna spuiten. Gelukkiglijk mogen ze de bosmaaier van Broer gebruiken. Maar waar is die sproeier nu weer?
 
Als mske aan al die vogeltjes denkt die hier in die tuin zitten en nestelen dan voelt ze zich ellendig want zij heeft nooit een mooi aangelegde tuin gewild, wel een verwilderde, dus heeft ze het ganse stuk omgetoverd tot een vogelbos. En toen ze de afgevallen peren wou oprapen sprongen de kikkers weg. Zou je kikkers kunnen houden in een regenton?

Previous

Fizzapapakke

Next

Slinkse zet

2 Comments

 1. 09-08-2003, 00:34:33
  kikkers
  ik denk niet dat het kan in een ton.ze kunnen er wel in ,maar niet uit denk ik. ps ik krijg mijn blog maar niet verder, kan jij mij wat tips geven?

  liliwens
  http://liliwens.skynet blogs.be
  liliwens
  liliwens@

  —————————————————————————–

  09-08-2003, 10:26:45
  Ja hoor !
  Geen probleem. Mail je vragen maar naar onderstaand email adres. Dan mail ik je wel terug.

  De kikkers : ik zou het de beestjes niet willen aandoen. Maar de tuin is momenteel een paradijs voor vogels en kikkers en ik weet dat de kopers van het huis daar geen sikkepit om geven. De honden hebben een afgesloten gedeelte en de kippen ook.

  En ik kan niet opnieuw beginnen. Ten eerste is de tuin in het andere huis kleiner en ten tweede is dit hier een waterwinningsgebied, dus uiterst voordelig voor kikkers.

  ms
  sloef@outlaw.be

 2. dick

  kikkers kun je best houden in een regenton. Ik woonde op de boerderij (40 jaar geleden, en mijn moeder haalde het (thee) water uit de regenPUT, waar kikkers in zaten. “Als er geen kikkers in kunnen leven, is het water niet gezond”. De kikkers kwamen er in via de bovenkant (deze was ongeveer 30 cm boven de grond) Nu heb ik een regenton, waar vaak muggenlarven in zitten. op een regenachtige dag heb ik twee kikkers gevangen en in de regenton gezet. Ik neem aan dat ze het goed hebben in de ton. Ze kunnen uit het water klimmen, omdat het pijpje (waar het water naar binnenstroomt boven het water uit blijft steken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén