Door de verhuis waren hier de laatste week geen appels in huis. Daarnet had Slow dan appels meegebracht en kregen we een regelrechte aanval op de appelmand. Zijn dat nu eens twee appelvreters, jà.
 
De ganse omgeving staat vol met appel- en perenboomgaarden. En hoewel het hier nog het Hageland is en niet Haspengouw zitten we hier toch maar op een tiental km van St. Truiden. De Colruyt ligt zelfs over de Limburgse grens. Slow had al meerdere keren gezegd dat hij “eens zou stoppen” bij één van de boomgaarden maar dat doet hij toch niet want dat is die mensen hun broodwinning. Vorige week lag er een afgevallen of verloren peer op de straat die daarna tot moes was gereden, wat Slow de reactie uitlokte dat hij die evengoed had kunnen oprapen.
 
Eén van de fruittelers woont op een goeie 100m van hier en Slow is daar al eens langs geweest om te vragen of het mogelijk is om bij hem appels in ’t groot te kopen. Dat kan vanaf volgende woensdag! Woensdag morgen staat Slow al voor dag en dauw bij die man op ’t erf! Wedden?