Nu alle dozen uitgepakt zijn en de Leuvense stoof tijdelijk ineen staat tot het schouwgat kan opgemetst worden, de kasten geplaatst en de ruimte dus open is, begint mske er meer zicht op te krijgen hoe ze de woonplaats wil inrichten.
 
Ze heeft de rieten tweezitszetel, die vroeger de inkomhal sierde, bij die Leuvense stoof gezet maar is niet uitermate voldaan over het resultaat. Of wél? Want ze zei: “nu heb ik een goeie reden om eindelijk die ouwe schommelstoel te gaan kopen die ik al zolang wil”. En nu weet ik niet hoe lang, want zo oud ben ik ook nog niet maar ik heb haar dat altijd horen zeggen. Nu gaan we wat meemaken, nu gaat ze beginnen zoeken tot ze zo een stoel gevonden heeft.
 
Verder zei ze dat ze nu terug kan gaan haken. Vroeger haakte ze sierlapje na sierlapje, maar die kwamen allemaal in een doos terecht. Maar nu … nu gaan die daar allemaal uitkomen en kan ze in haar schommelstoel gezellig gaan zitten haken aan een loper voor onder de TV.
 
Eigenlijk is dat ook leuker voor mij, dan kan ik rustig op haar schoot zitten terwijl ze haakt. Voor die pc hier valt dat niet zo goed mee!