Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Avondmaal

Ze waren aan het eten, vrienden onder mekaar, een feestje voor pasen met wijn en het eten was besteld bij de traiteur van de zaal!

En alhoewel het anders genoemd wordt in de bijbel zijn dat toch de woorden die wij hedentendage voor een gebeurtenis zoals dat zouden gebruiken!

En wat doen de azijnpissers, de stijve harken, die de mensheid geen grein plezier of geluk gunnen? Van wat een feestmaaltijd moest voorstellen maken zij “de mis”.

En toen alles losser werd, was het nog altijd geen feest om daarheen te gaan. Eén of andere bietekwiet die aan de rand van het leven wenste te staan dacht dat hij andere mensen kon en mocht zeggen hoe ze moesten leven. En waar had hij dat geleerd? Van andere bietekwieten die aan de rand van het leven wensten te staan. Want oorspronkelijk bestonden er geen apen en bietekwieten! Neen, het waren allemaal apen!

En nu beslist die bibberende kerel met zijn tiara op zijn hoofd, want hij is tenslotte gekomen om te dienen en niet om gediend te worden, wat er weer allemaal niet meer zal mogen.

Bibber en beef iedereen, straks worden we in de ban van de kerk geslagen.

Dat is al zoals die ene die bij mskes scheiding zei: “wat God verbindt zal niet gescheiden worden”. Verdomde dikkenekken die zich God wanen omdat ze theologie studeerden! Want God staat niet in die kerk om mensen te trouwen, God legt gevoelens in een mens zijn hart en al wat er daarna mee gebeurt zijn mensenhistories!

Previous

Beschermd: Jongens gaan alleen met mooie meisjes

Next

Oedoededanu?

1 Comment

 1. 29-09-2003, 17:28:26
  sja
  ik geloof al lang niemeer wat diene bibberende ouwe vent daar in Rome zegt zenne…
  Volgens mij had het katholicisme wel goede beginselen maar der komen veel te veel benulligheden bij…

  oa. nen ouwe vent die beslist wat wel en niet mag… en daarbij nogal redelijk veel stoem dingen verzint !

  Puppy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén