Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hij baste

Toen mske en Broer kleine kindjes waren, woonden ze in een dorpje in Oost-Vlaanderen. Aangezien mskes ouders beiden Pajottenlanders waren, werd er thuis ABN gesproken, behalve enkele woordjes die aan de aandacht ontsnapt waren zoals “bassen”. Een hond blafte niet, néén, een hond baste! Hoesten bestond niet, wél bassen …

Toen het jonge paard in de wei achter hen, van blijdschap en levensvreugde door het gras dolde en rolde en zich daarbij luidruchtig ontluchtte, kwam Broer binnengelopen en riep uit: “Moeke, Vake, dat paard bast met zijn poep!

Previous

Dikke bokes

Next

Het ligt em aan de basis

1 Comment

 1. 01-11-2003, 11:52:05
  Glimlach
  Met een glimlach op mijn gezicht lees ik dan dit berichtje en zie de beelden van vroeger, onze paarden op de boerderij in de wei.
  Liefs van Marian.
  http://marian.skynetblogs.be
  marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén