Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De patriarch

Hij was één van de zes families. Hij had veel zeggenschap omdat hij, na jarenlang les gegeven te hebben, hoofd van de school was geworden. Hij leerde de kinderen van de zes families dat zij de machthebbers van het dorp waren, de anderen werd aangeleerd dat ze altijd minder waren, dat de heren het voor het zeggen hadden. Vreemdelingen van buiten het dorp werden openbaar in de school gebrandmerkt met: “het zijn de inwijkelingen die er voor zorgen dat ons dorp naar de knoppen gaat”.
 
In zijn gezin was hij de absolute alleenheerser! Zijn kinderen studeerden wat hij hen oplegde!
 
De dochter die zwanger geraakte voor haar huwelijk werd verplicht het kindje af te staan voor adoptie. Later huwde ze met de vader ervan, kreeg nog twee kinderen en emigreerde naar Amerika.
 
Zijn zoon wou zo dolgraag kinderen en was getrouwd met een vrouw die hem aanbad, voor hem door een vuur zou gaan! Toen de schoondochter zwanger werd, verplichtte hij zijn zoon van haar te scheiden want zijn zoon kon geen kinderen krijgen! Hij had zijn zoon verplicht om dat te laten onderzoeken. Dat is op zeer onsmakelijke wijze in het dorp verkondigd. Het meisje, thuis zeer streng opgevoed en onder de knoet gehouden, had gewoon met een onbekende seks gehad, met de bedoeling een baby te krijgen en haar man gelukkig te maken.
 
Het meisje is met de noorderzon én haar kind vertrokken. De man bleef alleen, als een geslagen hond, achter!
 
Middeleeuwen? Maffia? Vergeet het!

Previous

Muiselleboog

Next

Dikke boer

1 Comment

  1. 19-11-2003, 14:14:38
    ***
    Je zou van minder heel stil worden…
    http://http://aude-audenda.skynetblogs.be
    Aude Audenda

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén