Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De wekdienst

mske kan zich niet herinneren dat ze de kinderen vroeger hoorde. Het is nochtans nog niet zo lang geleden.

Maar nu, na de kerstvakantie is ze alle ochtenden al gewekt door snaterende kinderen aan een bushalte, die er niet is. Zo een twintig voor acht en dat terwijl mske opstaat tussen 8 en 8.30u.

Op zich dus niet erg veel te vroeg maar het probleem zit hem in het gewekt worden. Dat werkt niet goed meer bij mske.

Niet dat ze zich ergert aan die kinderen, aan het gesnater te horen zijn die nog niet erg groot, maar ze bedenkt dan wel dat, als zij met Amke en Ella door het vroege dorp richting station trekken, mske steevast zegt: “niet praten tussen de huizen, de andere mensen moeten niet naar het station”.

Vanmorgen lag mske wakker om half acht en ze bleef liggen want ze ging eens kijken waar die geïmproviseerde bushalte zich zou bevinden. Ze heeft geen kinderen gehoord. Is ze terug in slaap gevallen? Of zijn ze gewoon niet gekomen? Of heeft hun begeleider gezegd: “niet praten tussen de huizen, de andere mensen moeten niet naar school”?

Previous

Meneer! Ik moet …

Next

Het wordt traditie

2 Comments

  1. Nee..vast niet..dat soort dingen zeggen alleen ouderwetse oma’s nog maar!

  2. Sloef goede middag…

    tiens…ik denk dat snaters hier ’s avonds rond half elf hier ook al tetterend voorbij lopen naar hun woning achter de hoek, na samengezeten te hebben hier bij kennissen in de straat . Ge kunt er uw klok op gelijk zetten en tegen kinderen hebben wij uiteraard niks ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén