Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rammelaar en de kwak bweuk

Gisteren is mske tot de conclusie gekomen dat ze beter geen grote dingen verwezenlijkt in haar leven. Ze moest maar eens het één of ander groots verrichten en er een uitnodiging op het paleis voor krijgen. mske zou daar niet meer durven op ingaan.

Toch niet na de uitleg van die drie geëtiquetteerden die gisteren in “Man bijt hond” hun gal kwamen spuwen over het feit dat Kim Gevaert en Tia Hellebaut hun spruiten hadden meegenomen naar de koning.

Uiterst verontwaardigd waren de twee dames en de heer dat beide kampioenen zo iets vies als een beebie hadden kunnen meenemen want met een kind in je armen heb je je handen niet vrij en een kind bezorgt overlast, en dat in het paleis.

Wat hadden ze pijn aan hun etiquette dat de eerste minister, al stond volgens ons Yves Leterme daar net naast de koning, die rammelaar opgeraapt had. Dat de eerste minister, of Yves Leterme, dat wel deed en het speeltje terug aan Lotte gaf betekent toch dat de man zelf besliste om dat te doen. Hij keek er nog vertederd bij ook.

Maar de nachtmerrie werd nog groter toen Vince Mambo een kwakske bweuk deed op die paleiselijke vloer. Iemand had dat opgekuist … met een zakdoek. Het teutemondje ging er zowaar van gruwen.

Er werd zelfs verondersteld dat Tia en Kim, aangezien het reeds hun derde bezoek op het paleis was, zouden denken dat ze er zich stilaan mochten thuis voelen.

Over het al dan niet meenemen van een boeleke wil mske zich niet uitspreken. Zijzelf zou het niet doen. Zij zou ook op voorhand de etiquette niet bestuderen. Ze zou zich niet goed in haar vel voelen als ze zich op zulke gekunstelde wijze moest gedragen, wat niet inhoudt dat ze niet hoffelijk zou zijn aan het hof en zelfs Sire zou zeggen in plaats van Mijnheer de koning.

Bij nader inzien gaat ze geen grootse dingen doen, ze zou zich doodergeren bij eventuele commentaar van zo drie verschaalde droogstoppels, die blijkbaar nooit het verhaal hoorden van de tsaar en de boer.

mske hoorde dat verhaal jaren geleden in een les waarin etiquette tegen beleefdheid werd afgewogen en vermits wij het niet terugvinden op het net, zal ik dat hier eens gaan schrijven zoals mske het mij vertelde:

Wat de boer voor de tsaar had gedaan, weet ik niet meer. Feit is dat hij op het paleis werd uitgenodigd voor een uitgelezen diner. De heerlijkste spijzen volgen mekaar op en de glazen waren altijd vol van de beste wijnen.

De boer, die eigenlijk maar gewone boerenkost gewend was, kreeg van al dat lekkers zulk een grote dorst maar durfde niet te veel van de tsarenwijn drinken uit angst dronken te worden en zich te misdragen.

Toen na het eten een bediende een kommetje water naast elk bord kwam zetten verloor de boer zijn voorzichtigheid uit het oog en zonder af te wachten wat de anderen deden, dronk hij het kommetje leeg. De hovelingen lachten en spraken schande want de boer had het kommetje vingerwater leeg gedronken.

De tsaar echter lachte niet, keek rond naar zijn hovelingen, stond op, nam het kommetje, proostte op de boer en dronk het leeg. De hovelingen waren beschaamd en dronken allen braaf hun kommeke vingerwater op.

Dat komt zo wat in de buurt van een koning wiens ogen gaan twinkelen en van een eerste minister die waarschijnlijk Yves Leterme is geweest en die beiden net niet: “akoechiekoechiekoechie” gezegd hebben.

Previous

Aan de heren krapuul

Next

Meneer de president slaap zacht

1 Comment

  1. ewel, mske ik heb me geërgerd aan die geachte betweters! We leven toch niet meer in de middeleeuwen zeker.Alleen zou ik zelf mijn baby niet meenemen,want ik zou zelf al zenuwachtig genoeg zijn .Tenandere als het absoluut niet had gemogen dan waren Tia en Kim daar zeker wel van op de hoogte gebracht.En daarbij de koninklijke familie doet er toch alles aan om een moderner imago te krijgen.
    Dat verhaal van de boer en de koning is mooi en respectvol.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén