Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De pil

Alle meisjes tot 20 krijgen 3 euro korting bij de apotheker als ze de pil gaan kopen. Prachtig initiatief! Drie ganse euros! Jonges, jonges … of beter meiskes, meiskes, profiteer van de okkazie! Maar wie gaat de dokter betalen die die pil moet voorschrijven … of moet dat hedentendage niet meer?
 
Moet daar ook geen sensibiliseringscampagne aan vooraf gaan. Waarom hebben die kinderen een moeder? Kinderen van 4 weten tegenwoordig alles over seks en hebben grote praat maar wordt er met die kinderen ook over voorbehoedsmiddelen gesproken? Hedentendage lijkt alles over te komen als “Ga er maar op los”! En als het mis gaat wordt de gemeenschap ingeschakeld.
 
Is het nu écht zo moeilijk om die situaties te vermijden? Kan je niet voorbehoeden en je dochter die de vereiste kwaliteiten bezit om kinderen krijgen even de nodige uitleg aangaande de pil geven en dan eventueel de weg naar de dokter uitleggen?
 
Wanneer gaat men bij het “recht op kinderen” ook de “plicht” voegen om ze op te voeden tot denkende en bewuste mensen?

Previous

Naar de paster

Next

Idioot

1 Comment

 1. 01-12-2003, 11:08:27
  Daar…
  … heb ik dus ook enorm veel problemen mee. Simpele mensen gaan zo redeneren: de overheid zorgt ervoor dat meisjes de pil kunnen nemen, dus… houdt er die meisjes niks meer tegen om seks te hebben…

  Ik word daar zo triest van… Buiten mijn persoonlijke (en mss ouderwets, op deze leeftijd al, stel je voor…) visie dat ik 15 jaar eigenlijk veel te jong vind om seks te hebben, vind ik idd ook dat ze wat meer bewust zouden moeten zijn van hun ZELF en niet als mensen zonder bewustzijn er maar tegenaan te gaan… Iedere mens is uniek, en als ouder ten eerste al, is het hun plicht om ze de juiste kwaliteiten mee te geven om ZELF te beslissen wat ze wanneer doen.

  rinkelke

  —————————————————————————–

  01-12-2003, 11:18:22
  Misschien nogal cru …
  maar zoals het vroeger was, gecontroleerd tot en met, dat hoeft ook niet.

  Maar het is wél een eigenaardig fenomeen dat kinderen vroeger veel langer “kind” bleven. En dat veronderstel ik dat te wijten is aan de TV (onrechtstreeks dus ook weer de ouders die kinderen laten kijken naar programma’s die eigenlijk nog niet voor hen bestemd zijn).

  Maar ja … wie zegt het … TV-haatster nr. 1 !

  Maar het is een vicieuze cirkel hé. Die beebietjes van die kinderen, hoe groeien die op ? Bij wie groeien die op ?

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén