Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ze doen het er om

Maagmedicijnen! Het begint een beetje op een komische soap te lijken.

Toen Slow zich met het nodige voorschrift van de dokter en met het zo nodige groene papier van de ziekenkas bij de apotheker aanbood, bleek dat de datum van dat groen papier net verlopen was. Maar regel is regel en de apotheker wou het medicijn niet meer meegeven.

En mske was het beu, foefelde het voorschrift in haar handtas en zei “foert, ik neem het niet meer”. En ze dacht dat ze het dan wel volledig zou betalen als ze terug pijn kreeg. De pijn begon vorige week. Maar nu ze vanmorgen dan toch naar de dokter moest voor iets anders, heeft ze dat ook maar aangekaart en hem gevraagd nog maar eens een briefje te schrijven voor de specialist aangezien die de aanvraag bij de ziekenkas moest doen. De dokter bekeek haar of ze van ik weet niet waar kwam en zei: “dat hoeft helemaal niet, als je de generische tegenhanger neemt” en schreef het zo maar voor.

Previous

Bedenking

Next

Reporterzzzzz

1 Comment

 1. 18-08-2004, 14:22:11
  doktersvoorschrift
  Meestal schrijven ze rust voor…. en medicijnen, als je met zulk een omwegen je medicijnen moet krijgen zoals in belgie…. komt er van het eerste voorschrift niets terecht. Mijn Arts (in Nederland) e-mailt het recept naar de apotheek, tegen dat ik daar ben staan de spullen al klaar met mijn naam erop, de rekening e-mailt de apotheker dan weer naar het ziekenfonds….. het kan zo simpel zijn he?

  Han

  —————————————————————————–

  18-08-2004, 15:08:20
  *Slik*
  Ik heb dat eerst twee maal moeten lezen eer ik geloofde wat er stond.

  Meestal, in normale gevallen, ga je met je voorschrift naar de apotheek en je betaalt enkel het verschil tussen de werkelijke prijs en de vastgelegde tussenkomst van de ziekenkas.

  In dit geval betreft het medicijnen die de ziekenkas enkel terugbetaalt nà onderzoek. En dan krijg je dat groen formulier om aan te geven dat het in orde is. En ééns dat in orde is, gaat alles fout !

  ms

  —————————————————————————–

  20-08-2004, 11:10:37
  onderzoek
  Waarom pas ná onderzoek? geloven ze je dokter niet? zijn ze bang dat er in drugs gehandeld wordt? als je arts het toch voorschrijft….. wie moet daar dan nog aan twijfelen? Nu is het wel zo dat ook hier naar de prijs gekeken wordt, de dokter weet wat wél en wat niet vergoed wordt en houdt daar bij het schrijven van het recept al rekening mee…. en dan kan het heel simpel zijn, overigens, er wordt vrij veel vergoed. Niet zo gek als je beseft dat voor mijn persoontje alleen ik al 46 euro per maand aan het ziekenfonds moet betalen………….
  http://Olive.skynetblogs.be
  Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén