Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Centrale zenuwen

Toe moe Zus kidnapte, stortte mske in. Het onbegrip was zo volkomen dat ze drie weken na het voorval dringend naar de kliniek moest omwille van iets dat een dringend onderzoek vergde. Er was iets mis, maar het was niet dat waar mske zo bang voor was.

Toen begon ze te verzwaren, geleidelijk aan. De gynecoloog sprak van een vervroegde menopauze veroorzaakt door de schok en schreef haar de pil voor. Het gevolg was een gewichtsexplosie. “Onmiddellijk stoppen met de pil” was het advies van de gynecoloog.

mske kreeg daarna last van iets heel bizar. Omwille van verschillende telefoons van moe en het feit dat haar vader haar enkele keren aan haar eigen deur had komen uitkafferen, voelde mske zich telkens onveilig als de telefoon rinkelde of wanneer er iemand aan de deur kwam. “Menopauze” hield de dokter vol. Na enkele maanden kreeg ze bericht dat ze naar de gynecoloog moest, die had de oplossing voor haar probleem gevonden. Bleek dat de nevenwerkingen van een medicijn voor het centraal zenuwstelsel, best heilzaam was voor vrouwen in de menopauze die geen hormonenbehandeling verdroegen.

Het ding werkte en werkt nog.

De huisarts, die anti-medicijnen was, zei onmiddellijk dat ze daarmee zo snel mogelijk moest stoppen. Telkens mske ermee stopte, op aanraden van de huisarts, herbegonnen de symptomen en zei de gynecoloog dat ze ermee door moest gaan. Ze zou dat zelf best merken wanneer het niet meer nodig was.

Volgens mske is dat nu. Ze is weg van de man met een kronkel in zijn hersenen en ze denkt dat ze dat ongeweten aanvoelde en daardoor ook die symptomen verergerde. En toen ze hier in dit huis kwam voelde ze de rust van dit huis over haar komen. Ze neemt die medicijnen niet meer. Het enige wat ze nu nog ervaart is een licht verhoogde prikkelbaarheid maar dat is best mogelijk dat dat afkickverschijnselen zijn.

Erg is dat niet, ze gooit alleen wat sneller met de lege colafles.

Previous

Soepolifanten

Next

Het kerstverhaal – Voorgerecht ofte voorwoord

1 Comment

 1. 24-12-2003, 14:16:52

  Prettige feestdagen!! Geniet ervan…
  Vele bloggroetjes,
  Winnie
  http://winnie-wortel.skynetblogs.be
  Winnie Wortel

  —————————————————————————–

  24-12-2003, 21:22:24
  Kerst
  Zalige kerstdagen voor julie snoezepoesekes, ook voor MSke en Slow en dat de douche rap geinstalleerd gaat worden, dan kunnen alle pillen over boord worden gegooid en brengt de rust van het huis, geluk in de toekomst.
  Dikke knuffels van Marian.
  http://marian.skynetblogs.be
  marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén