Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hoofddoek

Van levensbelang voor onze maatschappij! Een doek ter grootte van een grote keukenhanddoek. Tja, het dragen ervan of niet is van zulk belang dat zelfs dikke koppen zich daar ernstig het hoofd over buigen.
 
En gisteren las mske dat het ging over symbolen van godsdienst …
 
Laatst was er toch een discussie over de verwijdering van kruisen uit de scholen? Gaan ze dat dan ook doen? En alle katholieke scholen de leraren verbieden om nog zichtbaar een kruiske te dragen. Gaan ze dan alle kinderen die hun Plechtige Communie gedaan hebben verbieden een kruiske te dragen?
 
Ooit is mske daarover op een forum bezig geweest met een meisje mét hoofddoek die het zaakje wel eens klaar en duidelijk uit de doeken kon doen. Zij deed dat hoofddoek aan om te bewijzen dat ze erbij hoorde. Als ze hier in dit domme land nu eens aan die mensen lieten zien dat ze bij ons horen, dan zou dat allemaal al veel losser lopen. En bovendien ziet mske liever een hoofddoek dan een onderbroek die drie cm boven de rand van een broek uitkomt. Dat is persoonlijke smaak. En diegenen die zeggen: “zien die meiskes niet dat ze zich daarmee lelijk maken”, die zijn betuttelend en bewijzen daarmee dat ze enkel naar een mens kijken omwille van zijn uiterlijk.
 
En als puntje bij paaltje komt, als er morgen de ene of andere van BigBrother of een BV een hoofddoek zou dragen, zou iedereen op de kortste keren met het ding rondlopen. Net zoals de rage van de Arafat-sjaals van een paar jaar terug!

Previous

Koud

Next

Niet tof

1 Comment

 1. 13-01-2004, 13:14:13
  hmmm
  Geen religieuze symbolen in de klas, daar kan ik inkomen, maar als leraar zou ik vooral problemen hebben met die hoofddoeken omdat ge volgens mij daar wel heel wa spiektruukskes kunt mee doen.
  Langs den andere kant zit er wel wat in van da ‘big brother’ gedoe.

  Ik herinner mij nog een kerel in het middelbaar die in zijn buperale fase zo een echte satanaanbidder was. met T-shirtjes met pentagrammen en bokkenkoppen en omgekeerde kruisen en zo… Da moet dan ook verboden worden, of nie? als ge da verbiedt gaat ge gaan toegeven dat da een echte godsdienst is.

  cco zegt, geen problemen maken waar er geen zijn.
  http://ccocco.skynetblogs.be
  cco

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén