Nog even iets over de miss’en die je soms aan zee kan tegenkomen. Jaja, aan zee, want in het binnenland heeft mske dergelijke individuen nog niet ontmoet.

Op de eerste dag van de Ronde van België liepen Slow en mske over de dijk in Oostende. Plots kneep Slow héél hard in mskes hand en mske keek haar ogen uit.

Het wezen was gekleed met een wit kleed in broderie anglaise, met spannend lijfje en openstaande rok, typisch het soort kleren dat kleine meisjes zouden aantrekken als ze feetje of prinses willen spelen.

Ze was erg geblondeerd en haar gezicht was heel erg poppig opgemaakt. Het fatje dat er naast liep verzonk er als het ware in het niets bij.

Even later vroeg de iemand met wie ze daar hadden afgesproken: “heb je oma Barbie gezien?” Blijkbaar was het zo een rariteit dat zelfs haar zoontje zijn vormpjes, schupje en emmertje laten liggen had om het rare wezen na te kijken.

Even later stapten ze richting aankomst en zagen ze het koppel aan een tafeltje op een terrasje zitten. De vrouw keek niet naar haar metgezel maar wel naar de mensen op de dijk, blijkbaar om te genieten van de aandacht die ze kreeg.

En toen zei de kennis: “ze heeft eigenlijk meer weg van Miss Piggy dan van Barbie hé”.

mske schat de leeftijd op minimum ’70.