Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geef ons heden …

Bakkers, bakkers, bakkers … altijd maar over bakkers. Sedert onze bakker dicht ging was er hier weeral van alles geprobeerd. Maar mske wil donker brood en als we zeggen donker brood, dan bedoelen we echt wel donker. Verder houdt Slow van een stevige boterham, een witte dan wel te verstaan.

Toen mske eens, onderweg naar Zoneke, een brood uit een automaat haalde en Slow dat niet slecht vond, besloten ze bij die bakker eens brood te halen. En jawel, die heeft én waldkorn én stevig wit brood.

“Er is tóch een verschil” zei Slow terwijl hij zijn stevige boterham smeerde. Even later zag mske hem met brood en al door het buro lopen, daarna met brood en al terug lopen. Ze vroeg zich af of hij zijn stevig brood niet meer wou lossen, maar dat was het niet want even later kwam de aankondiging. “Zie je wel” zei hij “zie je wel, dit brood weegt 50gr. meer dan dat bij andere bakkers.

Previous

Nonde nonde

Next

Awoert!

2 Comments

 1. Njam.. Waldkorn.. ook mijne favoriet.
  Ik bak elke dag zelf ons broodje, met zo een machien. En Waldkorn bak ik ook soms zelf, hangt er vn af welke bloemsoorten ik allemaal in huis heb.
  Doet er mij aan denken dat ik vandaag nog moet bakken, trouwens. Ik verlekker mij al op die heerlijke geuren door mijn huis.

 2. Je reactie al gelezen maar nog geen tijd gehad om langs te komen.
  ’tzou toch kunnen dat je het onderscheid tussen een mannetjesmus en een vrouwtje kon zien. Nietes dus! Maar zeker ben je toch niet hé,want zie dat het eens homo’s zijn of lesbiennes,hahaha !
  Wel dan was ik vòòr jou in de colruyt en heb maar in één keer alles opgegeten! Ja want het leven is duur hoor tegenwoordig en als je eens een gratis maaltje kunt verorberen !
  En dat scheet gedicht zongen wij ook . En ken je deze: de scheet van een vrouw is zwaarder dan die van een man. Een vrouw maakt als scheetlawaai “kiloooo!” en de man “pond !”…..
  En die konijnen ,die leren nooit iets bij ,ik was nog een kind als die al vòòr de koplampen kwamen om zich te laten overrijden! Bah wat een doodsverachting!!
  Maar van dat brood,dat vind ik nu een goeie: gaan wegen welk brood zwaarder is .Als er hier eens eentje zegt dat het brood zwaar is dan ga ik die ook wegen!hahaha.
  Nog een leuke avond en..nog leuke faits divers laten vloeien uit je pen hooor!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén