mskes gsm biepte een berichtje. Ze las en keek naar Slow. “Diefstal” zei ze en keek terug naar het kleine scherm. “Gewoon diefstal” herhaalde ze. De gsm van de zaak begon ook zijn aireke te spelen om kennis te geven dat ook hij een berichtje had. Hetzelfde als het andere. mske moet volgens haar provider nog deze week beide belwaarden opladen om haar huidige belwaarde te behouden!

Het is niet de eerste keer dat mske zich ergert aan de gsm’s. Hier in het dorpke zijn de dingen haast onbruikbaar omdat er geen dekking is. De gsm’s des huizes dienen ze dan ook enkel en alleen om bereikbaar te blijven. Maar mske is niet van het soort dat de gsm als een verlengde van haar oor beschouwt en heeft dus meestal niks te melden tijdens een uitstap.

Dat was ook de reden waarom Slow en mske alle abonnementen opzegden en een kaart namen. Bellen mag dan al iets duurder zijn, ze betalen niet voor iets dat ze niet kunnen gebruiken. Maar blijkbaar bellen ze zelfs te weinig om een gewoon minimum op die kaart opgebeld te krijgen.