Indertijd dat bij de man bij wie later het draadje los zat, nog geen draadje los zat gingen Ex en mske naar het Wat-was huis wonen. En daar stond een haag met blauwe besjes, géén eetbare blauwe besjes. En mske, die wist dat een verbod Zoneke zou weerhouden om er van te eten, wist even goed dat dat zelfde verbod Zus er enkel toe zou brengen het uit te proberen. Dus die haag moest weg.

En Ex vertelde dat aan de man. Die wilde die haag wel om vooraan zijn hofke af te zetten. Zo kwam Ex van anderen te weten dat die man nog ergens jonge stekelingen van andere planten had gekregen die hij rechts in zijn hofke had gezet en een bende rozelaars van nog iemand die hij links in zijn hofke had gezet.

Het jaar er op vertelde de man: “als ik ’s morgens opsta en in mijn hofke ga voel ik mij net een Romeins veldheer die de legioenen schouwt: het Janssenslegioen, het Peterslegioen en het Fransenlegioen”.

mske heeft toen wel eens even aan een losse draad gedacht, jà!