Slow’s broer is een aardig man maar hij heeft een verschrikkelijk groot nadeel. Hij kan nooit, maar dan ook nooit op tijd komen. En als er dan afgesproken wordt voor het voetbal slaagt hij er soms nog in om nog aan te komen drie minuten voor de aanvang van de wedstrijd.

Gisteren was er om kwart na zes afgesproken in de cafetaria, want er moest nog een hele hoop bijgepraat worden. Slow’s scheiding, die van WachteBroer zelf. Slow en mske waren daar iets na zes en het werd vijf na zes, tien na zes, kwart na zes en mske dacht: “daar gaan we weer”. Op zich is dat niet zo erg ware het niet dat je die ingang in het oog moet houden want als daar een bende voetbalfanaten binnen hangt dan kan je beter van uit de cafetaria de binnenkomenden in het oog houden dan omgekeerd.

En er kwam iemand binnen die liep alsof hij aan een draadje aan de lits van zijn jas omhoog werd gehouden. Hoogtepunt in zijn hals, afhangend hoofd, afhangende schouders, terwijl zijn voeten net deden alsof ze de hele man vooruit hielpen. Twintig na zes.

En er kwam iemand binnen die de deur, die al de ganse tijd open stond, achter zich sloot. Al de volgenden sloten de deur. En iemand van het personeel liep gehaast door de deur en liet die half open staan en al de volgenden wurmden zich door een half openstaande deur. En er kwam er een binnen die ofwel net buiten zijn paard had gestald en een kwetsuur had opgedaan aan het zadel, ofwel heel erg goed voorzien was, ofwel de indruk wou geven dat hij heel erg goed voorzien was. Vijfentwintig na zes.

De juffrouw van het personeel kwam terug en sloot de deur en alle brave daarna sloten de deur. Er kwam een meisje binnen met een hoog dichtgeknoopte sjaal rond haar hals. Een jas die niet langer was dan zijn mouwen, die ze uitdeed waaronder ze een wel heel erg zomers topje aan had. Wat is de bedoeling daarvan? Groepie of niet? Half zeven.

En net toen mske bedacht dat ze toch nog anderhalf uur tijd had en dus een gedetailleerde studie van de binnenkomenden kon maken, zag ze het bekende gezicht van Wes, gevolgd door de Rebel, gevolgd door WachteBroer en Betty.