Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zeker en vast ministeriële toekomst

Gisteren in de auto op het nieuws wisten ze te vertellen dat de NMBS rokers, die op heterdaad betrapt worden, zwaar zouden beboet worden. Daar gaan we nu eens niets over zeggen.

Maar! Toen kwam het! Er is een voorstel om eerste klas af te schaffen. Ja! Zeer belangrijk discussiepunt, vooral dat er niks belangrijkers aan de hand is. Eerste klas afschaffen dus, maar er is tegenkanting. Ah ja, want dat gaat verlies geven voor de spoorwegen. En dus zouden ze voor tweede klas de prijs moeten verhogen.

“Waarom schaffen ze niet gewoon de locomotief af” zei Slow.
“Konden ze de reizigers laten stoempen” zei mske.

Wanneer gaat die van de Wetstraat hunne nikkel eens vallen? Wanneer gaan ze beseffen dat ze zulke dingen beter aan Slow en mske zouden vragen.

Previous

Over schietgeweren

Next

De ezel

1 Comment

 1. 11-02-2005, 15:27:08
  treinbegeleider
  zelf ben ik treinbegeleider , zoals jullie dat noemen, in nederland. En ik vraag mij bij zulk nieuws meteen af: WAAR MOET DAN DE CONDUCTEUR ZITTEN? eerste kklasse afschaffen is pesten van het personeel.

  Han

  —————————————————————————–

  11-02-2005, 15:38:13
  roken
  Ook ik heb van mijn baas vorig jaar al een bonneboekje meegekregen voor het maken van proces-verbaal omtrent roken…. ik rook zelf ook dus versta ik die mensen wel en laat ik het bij een waarschuwing…….

  Han

  —————————————————————————–

  11-02-2005, 15:57:25
  Treinbegeleider ?
  Wij zeggen conducteur en vroeger kaartjesknipper !

  Iemand die de trein begeleidt dat klinkt meer als iemand die er naast loopt als de reizigers duwen !

  ms

  —————————————————————————–

  11-02-2005, 20:14:48
  duwen
  ik zie het voor mij, ik zie ook dat ik niet een van degene ben die duwt

  Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén