Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lopende Zaken – Radio 1 – 12.00u

Er is nog 2/3 over van het Tsunami geld. Het staat nog op rekeningen. En Veerle Devos vraagt aan Meneer Eric Tots van Oxfam en schatbewaarder van Tsunami 12.12 als inleiding aan wat ze dat eerste 1/3 hebben uitgegeven. “Wel” zegt Meneer Eric Tots van Oxfam en schatbewaarder van Tsunami 12.12 “bla bla bla en patati en patata en priet en praat” en er kwam een technische storing. Geen erg hoor, snel opgelost … Maarre Meneer Eric Tots van Oxfam en schatbewaarder van Tsunami 12.12,

Waaraan is dat geld nu uitgegeven?

En Veerle Devos gaat verder met de volgende vraag wat er nog allemaal te doen is. “Wel” zegt Meneer Eric Tots van Oxfam en schatbewaarder van Tsunami 12.12 “bla bla bla en patati en patata en priet en praat” wat er op neerkwam dat het een geluk was dat er nog geld over was want er was nog veel werk en neen ze konden dat geld niet overdragen aan Pakistan, want de milde schenkers hadden een fiscaal attest gekregen en dus moest dat geld aan Tsunami worden besteed. En waar het vooral op neerkwam was dat “wij” maar vertrouwen moesten hebben omdat “zij” professionelen waren in dat vak. Maarre Meneer Eric Tots van Oxfam en schatbewaarder van Tsunami 12.12,

Vertrouwen? Is dat niet dat ding dat je moet verdienen? En moeten wij dat vertrouwen staven op het verleden? Wat kort van memorie?

En dan Pakistan. Er komt een koude Himalayawinter in Pakistan en ze rekenen op onze milde bijdrage. En om aan te tonen dat het er zo erg is trok Barbara De Beuckelaere naar Pakistan en ging bij Artsen Zonder Grenzen in het basiskamp logeren. Hoeveel zou die reis van Barbara De Beuckelaere kosten? Die reis is toch enkel maar om naar de miserie van een ander te gaan kijken? Konden ze met dat geld niet beter een paar tenten of dekens aanschaffen en opsturen? Artsen Zonder Grenzen is die organisatie die al maanden geleden zei dat ze geld van Tsunami gingen gebruiken voor andere probleemgevallen. Oei oei oei, en wat met hun fiscale attesten?

Previous

Grof geweld in naam van …

Next

Dueling …

1 Comment

 1. 12-12-2005, 15:33:50
  **
  ** = zonder woorden= niets aan toe te voegen.

  Xerio
  xerioke@mail.be

  —————————————————————————–

  12-12-2005, 23:03:11
  En vtm????
  Die hadden hun 28000 dekens ook beter naar Pakistan gestuurd
  http://www.skynetblogs.beliliwens.
  liliwens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén