Kerstmis. Iedereen is er over bezig, dus zullen we maar niet achter blijven. Vroeger was Kerstmis vooral een kerkelijke aangelegenheid. Naar de mis, ganse dag kerstliedjes zingen, het eten was wel iets feestelijkers, en dat was het. Kadootjes waren er met nieuwjaar.

mske deed altijd iets voor haar gezin op kerstavond, want kerstdag zelf werd opgeëist door moe, zoals trouwens alle feesten, alhoewel moe indertijd nooit met kerst naar de grootouders ging.

De kinderen gingen het huis uit en op kerstavond kwamen ze naar mske tot vorig jaar. Toen vroeg Zoneke om het bij hem te doen. Amke moest vroeg in bed en dan moet hij ook vroeg weg en dus stemde mske daarmee in.

Door veranderende omstandigheden wil Zoneke dat nu op kerstdag zelf doen en hebben Slow en mske voor het eerst onder hun beidjes kerstavond vieren.

De kadootjes? Die zijn en blijven waar ze horen! Bij Nieuwjaar. Voor mske is Kerstmis een feest van vrede, niet van “krijg”.