Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De voorbereidingen

Kerstkaarten stuurden we dit jaar niet. Ooit begon ik er zelf mee. Ik kocht mooie kaarten, schreef een gedichtje en verzond. Jaar op jaar kregen wij minder kaarten en ik dacht: “Ach ja, daar doe ik het toch niet voor”.

Nu dacht ik: “Op de kaarten die we krijgen, zenden we wel een kaart terug”. We hadden er nog vier van vorig jaar en nu hebben we er nog één.

Kerstkoekjes bakte ik niet. Ik wou gisteren wel het deeg klaar maken en vandaag bakken. Maar gisterenochtend had ik ambras met Baskuul. Mag het iets meer zijn madam? Een beetje dwarsig besloot ik geen kerstkoekjes te bakken. Dat doe ik maandag wel, tegen dat Zoneke komt.

“Wat eten we met kerstavond?” vroeg Luc. Ik overdacht het menu, veegde het van tafel en zei: “Niks!” Natuurlijk eten we wel met kerstavond en ik deed een voorstel. Luc was onmiddellijk akkoord.

We maken gewoon een kerstbuffet met hapjes en we eten als we zin hebben al is het zeven keer vandaag.

Morgen met Kerstmis zelf staat er wel wat op het menu, die champignons haalden we -zoals gezegd- gisteren bij het afhalen van een pakje.

En de kerstsfeer? Dat zeemzoete van de kerstperiode wordt gevoed door de herinneringen die mensen in de loop van hun leven met kerstmis opbouwden. Als ik dan hoor vertellen wat kerstmis hoort te zijn: samen met familie, kadootjes onder de boom en op de zetel hangen en een film kijken, dan doen wij het zo slecht nog niet.

Prettige kerstdagen!

Previous

De doem van corona

Next

Vredig in alle eenvoud

10 Comments

 1. Mijn baskuul heb ik zo lang in de tuin gezet. Helaas, heel klein tuintje. Dus morgen ga ik er nog een hoop bladeren overheen spreiden. 🙂 Prettige kerstdagen wens ik ook jullie!

  • ms

   Ach Baskuul, het ging al een paar dagen bergaf en dan ineens flikt hij me zoiets. En je weet niet waarom hé.

   En bladeren er over? Die hebben wij wel genoeg, maar eigenlijk wil ik Baskuul niet missen. Hij is mijn gewichtscoach …

 2. Geniet ervan! Dat zal hier ook zoiets worden met z’n tweetjes.

  • ms

   Een mens moet iets doen om het wat feestelijk te maken, want zeg nu zelf: soep -al kan het dan roomsoep zijn- met patatten -al waren ze onder de vorm van kroketten of gratin dauphinois- en groenten -al dan niet veredeld- het klink een beetje gewoontjes.

   We weten alleen nog niet of we er een wandelbuffet -van hier naar de eetplaats of gewoon rond de tafel lopen- of een gezeten buffet gaan van maken.

 3. Gewoon kan ook lekker zijn. Geniet van deze kerstdagen.

 4. elsjeveth

  Prettige dagen ook voor de baskuul een moment van bezinning.
  Straks start ik met het bereiden van een Irish Xmas Stew. Lekker veel werk ik ga me niet vervelen. Wat overblijft kan de vriezer in. Met z´n twee, kaarsjes, film kijken en wijntje voor het zwoele Kerstnacht gevoel.
  Zondag naar de kinderen in Zeeuws-Vlaanderen. Zo komen we de kerstdagen wel door.

 5. Baskuul, weer een nieuw woord! Fijne, relaxte kerstdagen lijkt me. Geniet ervan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén