Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Shock

Slow is ziek. Dat was te verwachten. Ik had het nog gezegd, ze worden allemaal ziek. Hij denkt zijne Ménière. Sedert de vier jaar die we nu samen zijn heeft hij dat niet meer gehad.

Maar gisteren hadden we het er nog over dat veel medicijnen toch niet zo goed kon zijn. Slow nam medicijnen voor de bloeddruk, voor de cholesterol, maar sedert we samen waren had hij dat tot een minimum herleid en voelde zich goed.

Met de laatste opstoten van die rellebel van een SS zag hij echter plots zo rood net op de dag dat hij opnieuw een voorschrift moest halen. En natuurlijk heeft de dokter ervan geprofiteerd om hem nog maar eens goed vol te pompen met pillen. Toen ik gisteren het leger pillen zag dat hij bij het eten moest nemen, vroeg ik me af hoe lang zijn maag dat zou verdragen.

Gisteravond zei hij dat er iets op de maag lag en nu …

En het is toch zo gevaarlijk om te stoppen met pillen maar anderzijds zijn er dan mijn ex-schoonvader en de bobonne van Bollie. De ene moest, de andere moet af en toe naar de kliniek met problemen en telkens is het hetzelfde, te veel medicijnen geslikt “op voorschrift van de dokter”. De klinieken verbieden al die medicamenten en eens thuis begint die huisarts weer te schrijven.

Ik vraag me af waar we uiteindelijk nog een definitieve juiste diagnose kunnen laten stellen van wat er echt nodig is.

Previous

Op bezoek bij Sloef

Next

Prosper Ménière

1 Comment

 1. 12-04-2006, 08:34:44
  Ik heb gelukkig
  een huisarts die ook niet pil-minded is! Ik moet er ook wel nemen, maar enkel degenen die echt nodig zijn, en met echt nodig bedoel ik dan wel écht nodig(bvb bloedverdunner, heb al 2x diepe trombose gehad).Dokter heeft zelfs een gespecialiseerd arts in uz laten uitzoeken of ik ze wel moet blijven nemen, ja dus, het risico op nog trombose is alarmfase rood.
  Spijtig genoeg zijn er veel artsen die té voorschrijven, zouden die betaald worden misschien? Ken in de dichte familie spijtig genoeg ene die zich aan het vergeven is met medicatie, maar of ge dat nu zegt of niet, soit het is hun leven…
  http://dendwarsligger.skynetblogs.be
  nicole

  —————————————————————————–

  12-04-2006, 11:22:24
  welles – nietes
  persoonlijk ben ik niet zo’n aanhanger van die chemische wereld maar soms is er geen ontkomen aan en moet men er de bijkomende ongemakken bijnemen,als jij ms nu ’s avonds nog wat extra over zijn buikje wrijft zal slow wel vlug de ‘oude ‘zijn.
  nen zaligen vernoene.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder van de lach

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén