Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nutteloze pillen

Toen ik ergens de voorbije weken las dat er een grote vraag was naar jodiumpillen bedacht ik dat wij die in het verleden toch al gehaald hadden. Ik vergiste me niet, in maart 2018 om volledig te zijn.

Als ik het goed begrijp zijn die pillen enkel goed voor een eventueel ongeval in een reactor, daarom hadden wij toen de oproep gekregen om ze te halen, omwille van iets met Tihange.

Maar als ik het ook goed begrijp vallen wij volledig buiten de doelgroep, meer nog, zouden die pillen voor onze leeftijd meer kwaad dan goed kunnen doen.

Ik herinner me wel nog dat ik toen tegen de apotheker had gezegd dat we maar beter voorzien waren met af en toe kleindochters in huis.

Nu had men het er ook over dat er aangevinkt werd wie de pillen kreeg, maar -zegden ze erbij- wie ze indertijd al haalde en niet meer weet waar ze zijn kan er wel andere krijgen.

Ik heb het zekere voor het onzekere genomen. Ik heb de jodiumpillen -die ik dus wel nog wist liggen- uit de medicijnkast gehaald en in mijn reisapotheek gestopt.

En als we straks gaan reizen, reizen die pillen gezellig met ons mee. Ze kunnen net zo goed in de reisapotheek blijven in plaats van in de medicijnkast die gewoon altijd thuis blijft.

Je kan nooit weten.

Previous

Een neus voor …

Next

Het drinken

12 Comments

 1. Wat ik onlangs las was dat er een heel specifiek moment is om zo’n pil te nemen. Te vroeg heeft geen zin, te laat ook niet, of het kan zelfs kwaad. Ik weet er echt niets van, maar, gewoon uit nieuwsgierigheid, weten jullie wat het juiste moment is? (Of is er helemaal niet zoiets als een juist moment en maakt het niet uit?)

  • Dat las ik ook, en dat ze inderdaad meer kwaad dan goed doen als je 40plus bent.

   • ms

    Voor 65+ worden ze zelfs helemaal afgeraden. Op de bijsluiter staat zelfs geen hoeveelheid vermeld, je moet de dokter opbellen.

    Wel ja, de dokter opbellen als alle 65-plussers des landes dat doen … Waar hàlen ze het? 😮

  • ms

   Ik denk dat ze wel zullen omroepen als het het juiste moment is. Je moest dan maar juist eens niet op je telefoon zitten staren … 😮

 2. Ik heb die pillen niet in huis en ben niet van plan ze te gaan kopen. Ze doen zo te lezen toch meer kwaad dan goed.

  • ms

   Ze zijn gratis. En als wij ze zelf niet mogen nemen, kunnen we ze nog aan iemand geven die er geen heeft.

 3. Dat las ik ook.
  Of ze hier gratis zijn weet ik niet.

 4. elsjeveth

  Mijn kinderen in Zeeuws-Vlaanderen kregen ze vorig jaar thuisgestuurd. Ze wonen tenslotte tussen Doel en Borssele in. Ik vermoed dat ze nu ergens bij hen in de meterkast zwerven 🙂

  • ms

   Bij mij zaten ze in de huisapotheek. Nu gaan ze mee op reis.

   Wij kregen ze indertijd omwille van Tihange, al weet ik niet meer wat de aanleiding was.

   Maar we moesten ze wel zelf halen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén