Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rode wijn

Er was een tijd dat rode wijn drinken inhield dat mske ’s morgens gegarandeerd hoofdpijn had. En dat kwam dan niet van te veel te drinken. Maar dan kreeg je altijd de pseudo wijnkenners die kwamen aandraven met de uitleg dat je enkel koppijn kreeg van goedkope wijn. Dat mske dan geen koppijn kreeg van witte of van rosé, daar stonden ze dan maar liever niet bij stil want anders konden ze niet neerbuigend doen en door een ander neer te halen hun eigen wijnkennis nog wat aan dikken.

Tot de dag dat mske dat vertelde tegen een bevriend Duits echtpaar, waarop de man zei dat hij er ook niet tegen kon. Hij had het zelfs laten onderzoeken en blijkbaar kunnen sommige mensen niet tegen de gisting van de stof die onder de pel van blauwe druiven zit. Normaal is de hoeveelheid zo laag dat mensen er geen last van hebben behalve natuurlijk als je met een gevoelige maag zit.

Sedertdien zit mske er niet meer mee om witte of rosé te drinken, zelfs met gerechten waar zogezegd rode vereist is. Het zijn hààr smaakpapillen en het is hààr maag en hààr hoofd. En als het de omgeving niet zint, wil ze wel een cola light drinken ook hoor!

Previous

Ken je bloggers

Next

Vrijheid blijheid, meestal toch

1 Comment

 1. 05-10-2006, 19:31:31
  U heeft toch weer niet gekuist?
  dan vegen we onze voeten eerst.
  Wij lezen best in uw teksten dat ook u een steuntje kon en kan gebruiken.U blogt zoals u wil, wij zijn niet verplicht te lezen laat staan te reageren.Wij vallen u niet persoonlijk aan, wij hekelen enkel de blogseuten die denken van een andere klasse te zijn.
  Neen wij zijn niet zo jong meer en u draait ons ook geen rad voor onze ogen.Maar een beetje geven en nemen, of water bij die wijn hier kan wonderen doen.
  http://dark-and-light.skynetblogs.be
  Chili-Pepper

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén