Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zomerwijn

Het is jaren geleden, maar in een vorig leven dronk ik witte wijn bij mijn avondeten. Sedert Luc en ik samen zijn en we hier wonen doe ik dat niet meer, enkel nog eens op restaurant of sporadisch op een terrasje.

Laatst las ik een artikel over de zomerwijnen uit een doos, zeggende dat die zo slecht nog niet zijn. Dat wist ik jaren geleden al, al ben ik geen kenner. Wat ik lekker vind is een goeie wijn. Ik probeerde er twee uit. Ik bracht ze mee uit een Colruyt onderweg omdat ze in die van ons niet in de rekken staan, al staan de rode en de rosé van het merk er wel.

Dat betekent dat ik, wil ik de wijn van mijn keuze op tafel hebben, één van ons beiden naar de Colruyt van Sint-Truiden moet.

Meestal kan je wel aanvragen om iets in je lokale vestiging te kunnen krijgen, maar dan moet je met een volle verpakking/aantal stuks kopen. Bij de Eigenbak wafels zitten er zo’n twaalf pakken in een doos.

Ik weet niet hoeveel van die wijnboxen er in één verpakking zitten, maar twaalf? Ofwel ben ik teut tegen het eind van de zomer ofwel drink ik de zomerwijn ook nog in de winter.

Santé!

1 Het Nieuwsblad

Previous

Vroeger tegen nu

Next

De getelde lezer

10 Comments

 1. Dat zou me ook teveel zijn. Ik koop voor deze zomer slechts per fles of twee flessen. Een glaasje wit of rosé bij het avondeten vind ik ook zo lekker in de zomer.

  • ms

   Ik drink een glaasje bij het avondeten. Soms een tweede ’s avonds.

   Ik heb nog (erg) zoete witte wijn staan van december, maar die houd ik liever voor eens een speciaal moment, zoals een extraatje bij een pralineke op een verjaardag.

   😉

 2. Ik kreeg onlangs een fles rosé uit zuidafrika cadeau. Ik ken ook niets van wijn maar vond die lekker. Verder houd ik het bij alcoholvrije drankjes.

  • ms

   Jàren geleden, meer dan 20 dus, kocht ik eens Zuid-Afrikaanse wijn en vond die erg bitter. Ik heb het nooit meer geprobeerd al weet ik wel dat dat natuurlijk toeval kan geweest zijn.

 3. In het weekend mag ik graag een glas wijn drinken, zaterdag en zondag. Twee kan ook. Riesling, Chardonnay of een andere Franse moelleux. Alleen ’s avonds, bij het eten vind ik het niet lekker. Je proeft het eten door de wijn heen of andersom.
  Bij chinees eten heb ik het liefst een koel biertje.

  • ms

   Meestal drink ik gewoon water, maar zomers eten vraagt gewoon om een wijntje.

   Soms drinken we een alcoholvrij biertje (Piedboeuf), maar alleen als Luc het voorstelt, bij stoofvlees of frieten bvb. Luc drinkt namelijk geen wijn.

 4. elsje

  Zolang je er maar van geniet. Leuke gravatar overigens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén