Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ode aan Louis

Hoe ging dat weer over “wie geeft van het weinige dat hij heeft” … Ze bestaan dus wel, die mensen die delen van hun eigen schamel bezit. En dan wordt zo iemand eindelijk eens in de krant vermeld.

Wat lazen we gisteren? Een koppel deponeerde hun kindjes van 1 en 5 bij Louis, een zwerver, een bedelaar in Antwerpen. Het kindje van 5 had honger en Louis kocht van zijn bedelgeld ijsjes voor de kinderen. De mensen uit het museum verwittigden de politie. En de ouders? Die waren nog boos op Louis omdat de kindjes door de politie waren opgehaald.

Vandaag in de de gazet.

20/10 “Ik voel me geen held”

Zwerver Louis, die de twee kindjes had opgevangen die door een drugverslaafd koppel waren achtergelaten, voelt zich geen held. “Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen.”

Eigenlijk is Louis een BZ, een Bekende Zwerver. Sinds hij met zijn verhaal in de krant en op de website stond, wordt hij overladen met reacties, eten en kleingeld.

“Heel veel mensen zijn me komen feliciteren”, vertelt Louis, die zijn dagopbrengst zag verdubbelen. “Een politieagent stapte uit zijn dienstwagen om me te bedanken. Voorbijgangers zeggen dat ik het goed gedaan heb en sommige mensen vragen lachend of hier de kindercrèche is.”

Hij is nog niet uitgesproken of een jonge vrouw komt een zakje met een banaan en een sapje brengen. Een andere dame laat een paar worsten achter. Goed bedoeld, maar sinds Louis op de meisjes van 1 en 5 jaar paste, krijgt hij geen hap meer door zijn keel.

“Ik begrijp gewoon niet hoe ouders hun kinderen zomaar bij een vreemde kunnen achterlaten. Die agent vertelde me dat de ouders zijn aangehouden en de kinderen zijn geplaatst. Dat stelde me gerust. Maar die oudste zal wel beseffen dat ze haar ouders kwijt is.”

Previous

Een klop van de hamer

Next

Omslachtige konijnen

1 Comment

 1. 20-10-2006, 18:26:45

  ode aan het weekend!
  http://ourlipsaresealed.skynetblogs.be/
  Ourlipsaresealed

  —————————————————————————–

  21-10-2006, 12:13:42
  =^..^=
  vreselijk van die ouders…..

  knap van de Louis!!!! Ge moet ’t maar doen hé!!!!

  Het moet toch wel triestig zijn voor de kindjes…. maar langs de andere kant…. soms, héél soms, ben je beter af zonder je ouders!!!!

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén