Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Flaterboek

De titel luidde:

Onrust omdat bejaarde vrouw snoepgoed aan kinderen geeft in Lanaken

En het artikel handelde over een bejaarde vrouw in een elektrische rolstoel die, volgens een plezante op FB althans, kinderen wilde lokken met snoepgoed dat chemisch rook en beschimmeld was.

Hoe de oude vrouw en de directie van het woonzorgcentrum, waar ze verblijft, er achter kwamen zegt het artikel niet. Maar feit is dat ze met hun beiden naar de politie zijn gegaan.

En wat blijkt? Het vrouwke kocht het snoepgoed in een winkel vlakbij en deelde het uit aan kinderen.

Behalve veel wind maken heeft die FB-zwetser toch zelf ook niets ondernomen. Heeft hij de politie gecontacteerd voor zulk gevaarlijk gedrag? Wat heeft wij wel gedaan? Hij heeft zichzelf een beetje belangrijk gemaakt.

En wat als die oude vrouw, volgende keer dat ze in contact komt met een kind, zegt dat het moet ophoepelen? Op FB schrijven hoe gemeen die ouwe tang was?

Het is een feit dat we kinderen moeten leren op te passen voor vreemden, dat we kinderen moeten waarschuwen voor snoep waarvan ze de oorsprong niet kennen. Maar is het geen feit dat we de ouderen die sociaal contact zoeken niet over het hoofd mogen zien?

Dat ze daar eens aan denken als ze nog eens een oudje terugvinden dat al x-aantal maanden overleden is.

Previous

Intelligentie

Next

De salsa?

10 Comments

 1. We zijn met z’n allen onbewust zo asociaal geworden dat we niet meer aanvoelen wat goed is of slecht. Het is triest gesteld… Ocharme dat vrouwtje… Vroeger was er een oude man in ons dorp die ook snoepjes deelde. Hij deed geen vlieg kwaad en was gewoon een grote kindervriend. Nu zou dat al verdacht zijn…

  • ms

   Met welke bedoeling het ook op FB verscheen, het was zeker geen goede. Enkel een beetje onrust zaaien maar geen oplossing zoeken.

   Het had volstaan met de vrouw even aan te spreken en er een praatje mee te maken. En als je dat niet genoeg vond, even de wijkagent in te lichten die dat praatje wel zou maken.

   Maar neen! Dan konden ze niet blahblahblahen op hun favoriete-boek.

   • Ach FB, er staat meer rotzooi op… van mensen die aandacht nodig hebben maar die op een foute manier vragen…

    • ms

     Ik ben er, gelukkig maar, altijd ver van weg gebleven.

     • Dat is ook het verstandigst. Ik ben aangemeld omdat het werk een FB-account heeft. Ik hou het in de gaten – dat is nodig! – want ooit stond er een foto van mij zonder toestemming… die hebben ze er op mijn verzoek moeten afhalen. Ik vind dat niet kunnen dat men zonder toestemming foto’s van iemand zomaar op internet verspreiden.

      • ms

       Daar zou ik van balen, want je weet wel wanneer zo een foto er op geraakt, je weet nooit of hij er wel af geraakt.

       Er zijn er wel al veel die met hun FB account gestopt zijn, dat wel.

       • Neen, die is zo verspreid, ook al laat je hem er afhalen, die duikt ergens weer op. Daarom vind ik dat zo akelig. FB staat vol met mensen die geen weet hebben dat ze er op staan… op feestjes, langs straat, …. Het zou niet mogen.

 2. elsjeveth

  Hoe erg is dit weer. Gewoon menselijk sociaal contact zoeken, zeker als je ouder en niet meer mobiel bent is blijkbaar not done. Wordt je meteen aan de FB schandpaal genageld. Wie herinnert zich niet de snoepjes uit Oma’s trommel, die roken ook niet altijd even fris, maar met liefde gegeven…

  • ms

   Ik vrees dat dit oude vrouwtje vanaf nu niet meer naar de kinderboerderij zal gaan.

   Maar nu moet alles op FB, zelfs de lauwe sms-reacties van een opa bij de aankondiging dat hij opa geworden is. Kondig het dan ook niet per sms aan als het er enkel om gaat om mensen te ridiculiseren.

   Ach ja, ik ben toch al een asociaal wezen, ik zal dus zeker geen snoep voor kinderen kopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén