De Schaduw is natuurlijk Kulleprul niet. Erg dat je meer dan één spook in huis kan hebben. We hebben wel geleerd om te leven met Kulleprul, we zouden hem misschien wel missen, maar met Schaduw hebben we het wat moeilijker.

We weten zijn naam niet, we weten ook niet wat hem drijft. Hij komt altijd op het onverwacht, zodat je denkt van: “was dat nu een lichtinval?” of “ligt er nu een tegel of een plank los?”

Voor diegenen die nu geloven dat wij in spoken geloven, gaan we efkes vertellen dat ons huis, ons huis is. Raar dus. Er zijn bepaalde lichtinvallen die we niet kunnen verklaren en net zoals elk huis heeft het zijn geluiden.

Er zit geroefel in de schouw die nog altijd normaal trekt. Er is geroefel op zolder en we hebben geen muizen. Er ligt een tegel los … of toch niet? Maar er ligt geen plank los en toch kraakt die.

Of zou Hij toch een Schaduw zijn?