Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Spookhuis

Vermits het klare dag is gaan we eens een spookverhaal vertellen. Een spookverhaal dat echt is, niet van horen zeggen. En dan hebben we het ook niet over Kulleprul.

Toen op de erg verwarrende 31ste oktober van 2004 ’s avonds, dit zich voordeed, wist mske dat hij heel reëel was al dacht ze achteraf dat ze een schaduw had gezien, een lichtinval omwille van de rare indeling van onze overloop. Gek? Het werd pas gek toen ze probeerde via de in huis al dan niet aanwezige verlichting -we zaten toen nog met spokende elektriek ook- de situatie na te bootsen en daar helemaal niet in slaagde.

Op geregelde tijdstippen horen ze dingen omvallen ergens hier in huis, meestal als ze net in bed liggen. Dan zeggen ze tegen mekaar: “dat zijn de katten” maar als ze dan opstaan om te komen kijken, ligt er niks om.  Zo zijn er al meerdere onverklaarbare geluiden geweest, zoals geroefel in een gang waar niks te roefelen valt en vallende stenen.

Vorige week werd mske gewekt door een geklop. “Dat is de elektrieker die de laatste hand komt leggen” dacht ze, tot ze zag dat er niemand was en dat het pas vier uur was.   Vanochtend om tien voor vier werd mske wakker. Ze weet niet van wat, ze stopte Slow onder die zich, als naar gewoonte weer eens goed bloot had gewezzeld en toen hoorde ze het geklop.

Drie regelmatige kloppen …even niks … vier regelmatige kloppen … even niks … drie regelmatige kloppen … heel lang niks … twee kloppen … weer een hele poos niks … één klop.

Zijn het de zwaluwen die toch op de zolder komen? Is er ergens een vreemd beest binnen gesukkeld? Waagt Buurnaast zich aan nachtelijke uitspattingen? mske zocht op “klopkever” maar blijkbaar klopt dat beest niet en zijn dat gewoon houtwormen.

Zitten we nu met een klopgeest?  Zo ja, moeten we daar nu vriendelijk tegen zijn?  Of tonen we die het huisreglement en lezen hem zijn rechten voor?

Previous

Een hoax hier, wat roddel daar …

Next

Super boost

3 Comments

 1. wat een verhaal ,maar ik denk dat het toch de zwaluwen zijn hoor. Die hebben een nogal “zware poot” als ze rondlopen!!Vooral als ze in het gelid rond trippelen op marsmuziek van trippe trippe trip!
  hihahiha

 2. Jurgen

  Zijn vorig jaar zo ook een paar weken regelmatig gewekt door een soort getrippel boven ons hoofd. Ook toen ik op zolder stond en mijn vrouw in de slaapkamer bleeft ze het getrippel horen zonder dat ik iets zag. Waren er toen rotsvast van overtuigd dat er muizen/vleermuizen/ander ongedierte zat tussen het plafond van de slaapkamer en de (betonnen) vloer op zolder en hebben toen een paar gaten in het plafond geboord en het plakwerk over een paar tientallen centimeter weggenomen. Niets te zien natuurlijk. Een paar weken later is het geluid ook gestopt. Vreemd en niet verklaarbaar maar ondertussen toch opgelost. Hoop dat jullie logies eveneens naar andere oorden op zoek gaan om hun geluk te beproeven. Blijven wezzelen in bed zou ik zeggen, misschien worden ze daar zelf ongemakkelijk van.

 3. Meermin

  Vriendelijk doch vastberaden aan je klopgeest vertellen dat ie dood is en dat het licht hem wacht als hij de moed heeft ‘verder te gaan’.
  Onzin? Het schaadt niemand toch? Je kan het ‘denken’, luidop zeggen moet niet.
  Maar in een rationele wereld zoeken we liever rationele antwoorden in dieren of andere redenen.
  Probeer het maar. Het kan jullie nachten enkel rustiger maken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén