En nu een ander prangend probleem, in de letterlijke zin van het woord.

Er was een tijd dat je ergens was en voor je sanitaire nood naar het klein kamerke ging. In dat klein kamerke stond enkel en alleen wat nodig was.

Sedert men overal moderniseert en de dingen er hygiënischer gaan uitzien, heeft men daar van alles bij in aangebracht. De klassieke wc-rolhouder werd vervangen door een enorm geval waar een rol ter grootte van een wagenwiel in kan. Zoiets kan toch al snel 50x50x10 aan afmetingen hebben.

Bovendien worden die klein ruimtekes dan ook nog gevuld met een incinerator of een blinkende bak met kiepdeksel. Dat is hygiënisch voor de vrouwen. Afmetingen? Hmmm, sommige zijn zo 1.00x50x50, groof geschat.

Als dat klein kamerke van bij oorsprong al niet van de breedste was krijg je problemen aan je ellebogen. Die stompen gegarandeerd ergens tegen. Als het niet erg diep was aan je knieën; dan mag je al content zijn als ze niet tegen de deur aandrukken.

Als de deur die dan nog naar binnen opendraait dan moet je toch al een verdraaid goeie acrobaat zijn om de zaak tot een goed einde te brengen.