Gisteren wist Slow te vertellen dat volgend jaar 1 mei en O.L.H. hemelvaart op één dag vallen en dat er daarom een feestdag bijkwam. Gisteren ook las mske dan dat minister van Werk Peter Vanvelthoven beslist had om die op 2 mei te zetten, zodat iedereen de brug maakte. mske vond dat een goed idee, daarmee had iedereen eindelijk eens de kans om de brug te maken.

Nog later gisterenavond begon het al met het gemor dat ze hun zaak vier dagen moesten sluiten en mske dacht: “de hebzuchtigen”. En ze vroeg zich af of het de kleine winkeliers waren die morden of dat die soms ook niet blij zouden zijn met een vierdaagse rustperiode.

En ja, vanmorgen las ze al dat het over winkels en grootwarenhuizen ging. En ze hebben er al onmiddellijk een kostenplaatje aan gehangen: 285 miljoen verlies.

Natúúrlijk willen die liever dat ze in overleg met de werknemers die dag vastleggen, zodat ze altijd kunnen openblijven. Natúúrlijk, wij kennen dat soort overleg ook!