Toen Slow en mske terug kwamen van het restaurant op zondag, kwam er boven op de berg, net aan het kerkhof een auto recht op hen af op hun kant van de rijweg. De bestuurder keek star recht voor zich uit maar week niet terug uit naar de rechter zijde.

Net voor hun neus gooide hij het stuur om net toen Slow al de neiging vertoonde het patattenveld in te rijden, alhoewel is dat nu een patatten- of een bietenveld?

Vanmorgen rijdt Slow de auto van de hof, achteruit. Dat is ook altijd een kijken en opletten, want de bocht van de kerk zit hier nogal kort bij. Logisch gezien kan dat geen problemen geven, Slow rijdt er voorzichtig af en als er ene komt heeft die normaal tijd genoeg om af te remmen.

Behalve die van deze morgen natuurlijk. Die dacht dat hij op de landingsbaan zat en hij had zijn landingsgestel te laat uitgehaald. Zodoende kwam hij veel te snel die berg af. Hij toeterde oorverdovend. “Ja zeg” zei Slow “we mogen toch nog wel van onzen hof rijden zeker”.

Er zijn er nog die hier naar beneden komen tegen zo een supersonische snelheid. Er zal zo wel eens ene tegen een tractor of een vrachtwagen plakken die hier voor de deur doorkomen als ze van het veld komen. Zo lang zal het duren.