Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Absurdje

We willen weg. Met de auto. Maar waar vroeger haast geen verkeer op die berg naast ons naar boven of beneden moest, lijkt dat nu soms wel een autosnelweg. We vragen ons af hoe het komt dat er niet meer ongevallen gebeuren gezien de snelheid waarmee die die berg afstormen en gezien zij die uit de straat komend links gaan rijden om die die berg op rijden.

Dus stapt Luc in de auto, zet hem in achteruit en ik sta aan de overkant en houd die bocht in het oog.

Er kom er ene van boven, ene met een camionette met een remorque er aan. Die rijdt voorbij en ik gebaar Luc dat de weg vrij is. Wat doet nu die voorbijrijder? Die draait zich met een zwier om op het bredere stuk en stormt terug die berg op.

Ik steek mijn hand op naar Luc die onmiddellijk remt en die camionette met remorque stopt voor mijn voeten. Even dacht ik dat die de weg wou vragen en ik was al zo gepresseerd.

Hij draait zijn ruit omlaag en ik zeg vragend : “Ja?” waarop hij iets zegt van daar te stoppen. Even dacht ik dat hij daar wou parkeren en ik zeg: “Neen hoor! Ik wil die auto van de hof halen” terwijl ik onze auto aanwijs die staat te wachten met zijn achteruitrijlichten aan.

Pas als hij wegrijdt besef ik hij eigenlijk vroeg waarom ik hém had laten stoppen.

Previous

Komkommertijd

Next

Dialecten

15 Comments

 1. Duidelijk een geval van een mis’verstaand’ of mis begrepen. In ieder geval deed hij de moeite om terug te keren om te vragen naar het waarom.

  • ms

   Hij keerde er niet voor terug. Ik liet Luc stoppen omdat hij terugkeerde.

   En dat begreep hij blijkbaar verkeerd.

 2. Gelukkig niets gebeurd. Alleen verkeerd begrepen.

  • ms

   Misschien dacht hij wel dat ik stond te liften. 😂

   Eigenlijk zou ik mogen hopen dat ze ook stoppen mocht ik ooit hulp nodig hebben.

 3. Gebarentaal buiten een gemeenschappelijke context kan tot misverstanden leiden. (En nu ik erover nadenk, niet alleen gebarentaal. 🙂 )

  • ms

   Wel ja, wat zag hij? Een vrouw die aan de rechterkant haar hand opstak. Dat die hand niet zijn richting uitwees zal niet doorgedrongen zijn.

   Die auto links van de weg zat natuurlijk gecamoufleerd achter die klimop.

   Een behulpzaam man dus.

 4. Ha, de wereld hangt van misverstandjes aan elkaar. 😄
  Hij begreep het niet en misschien nog steeds niet.

 5. elsjeveth

  Een misverstandje met goede afloop. Stopteken aangeven aan onbekende camionet chauffeurs…

 6. ms

  Ik vond het eigenlijk een beetje grappig.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén