Eerst was er een klein plezierke ergens ter hoogte van mskes maag, toen ze las: “Brasschaat verbiedt opnames serie Matroesjka’s”. Niet dat het haar interesseert maar er zijn dan toch nog mensen die zich het hoofd niet laten op hol brengen door den televise. De burgemeester Dirk De Kort had, volgens de gazet, tegen de opnameleider Wim Goossens gezegd dat: “de gemeente Brasschaat op geen enkele wijze wil geassocieerd worden met Matroesjka’s”, een televisieserie over vrouwenhandel.

En dat kan mske goed begrijpen. Zie maar naar de link die de mensen direct leggen als je nog maar “Bredene” zegt.

Hij zou er nog bijgevoegd hebben dat televisieploegen altijd welkom zijn in de gemeente, maar die niet. Wim Goossens was verbolgen.

En dan waren er de Fixkes die neen durven zeggen tegen “Tien Om Te Zien” en “Zomerhit”. Die laatsten zijn ook niet bepaald goed gezind en dat laten ze via Jos Van Oosterwijck goed verstaan, al zeggen ze de groep in het vervolg niet te zullen boycotten.

Maar ooit was er de ruzie tussen Stijn Meuris -toenmalig Noordkaap- en Jos Van Oosterwijck, waarna diezelfde Stijn Meuris zou beweerd hebben dat ze hierdoor ook van de Marktrock-affiche waren geschrapt.

Wel sie, een uitnodiging en een vraag, daar bestaan altijd twee antwoorden op, namelijk “ja” en “neen” en den televise heeft het uiteindelijk zo hoog in zijnen bol gekregen, omdat de meerderheid van de mensen plat op hunnen buik gaan liggen, als ze nog maar een camera zien, dat ze geen neen meer kunnen accepteren.