Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onzichtbaar

Op het graspad zaten, hingen en lagen die zonnige herfstdag een heleboel mensen die daar aan het picknicken waren.

Enkelen liepen rond en zoals meestal waren er ook telefonerenden bij. Zo erg ging die ene in zijn gesprek op dat hij mske met haar fiets niet zag komen en haast uit zijn schoenen sprong van het schrikken toen ze belde.

mske slikte de “goeiedag” en “smakelijk” die al klaar hadden gezeten terug in bij zijn verbijsterde doch lichtelijk boze blik.

Wat verder, nadat ze het bospaadje indook met de schakeringen van licht en donker zag ze het koppel, of beter twee koppels, een koppel mensen en een koppel bassets. De vrouw liet de arm van haar man los, mske dacht om haar door te laten, maar neen hoor. De vrouw maakte gewoon een pirouette zo net voor mskes voorwiel.

Volgens Slow heeft de man wat gezegd tegen zijn vrouw die daarop wel drie keer sorry zei. Dat heeft mske niet gehoord, ze concentreerde zich op het pad om zeker te zijn dat er niet meer waren die zin hadden om even onder haar fiets te belanden.

De hond die even later met een grom en een snak haar voet aanviel had haar dus wel gezien. Alle geluk, zijn bazinneke ook want die riep hem met een snok en een kort bevel ter orde.

Previous

Het vliegend konijn

Next

Iets van lang geleden

7 Comments

 1. Dat was over en weer schrikken dus hehe..maar een hond die goed luistert mag van mij wel los..alleen werd het bevel eigenlijk wél net te láát gegeven hè!

  Ik moet zeggen dat ik fietsers ook enorm kan laten schrikken..die fietsen hoor je tegenwoordig niet meer en ik hoor sowieso nog maar weinig. Ik verontschuldig me ook altijd uitvoerig als ik iemand weer eens flink in de remmen heb laten gaan..je doet het meestal niet expres hè..en de fietser kan er helemáál niks aan doen..meestal!

 2. ms

  De bassets waren los. Maar die deden niks. Bassets zijn nu eenmaal van die goedige lobbesen.

  De aanvallende hond zat aan de lijn. Dat wel, maar hij kwam wel erg kort.

  Ik kan daar inkomen dat die man me daar niet verwachtte, maar dan moest hij niet zo bozig kijken. Verbaasd of geschrokken tot daar toe.

 3. Ja tuurlijk..maar sommige mensen zijn in hun beleving het belangrijkste op aard hè..dus dan gaat ie ervan uit dat jíj uit zou moeten kijken…ook al springt ie zelf voor je voorwiel..het is gewoon jóúw schuld..sowieso!

 4. ms

  Uitleg genoeg om te zeggen dat het mijn schuld is!

 5. bea

  Hahaha, fietsen is een hachelijke zaak. Naar het schijnt kijk ik ook boos als ik van iets schrik, dat is maar schijn. Eens ik daarvan bekomen ben krijg ik meestal de slappe lag omdat ik me kan indenken hoe idioot ik eruitzag….en dan denken zij die me lieten schrikken dat ik hen uitlach.

 6. bea

  OMG!!! De slappe lach…

 7. Je hebt van die mensen die denken dat ze alleen op de wereld zijn.Wie doet er nu een pirouette vlak voor een fiets ! Zal wel schrikken geweest zijn .. En die hond aan de lijn schrok van de verkeerde …

  ((( knipoog !)))

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén