Slow heeft al getelefoneerd. Ze hadden hem gestopt om te zien of hij zijn gordel wel aan had.

Die hebben Slow en mske altijd aan -behalve de enkele keer dat ze het vergeten.

Eigenlijk vindt mske het nogal ver gezocht dat het dragen van de gordel verplicht moet worden. Diegenen die hem niet dragen spelen enkel met hun eigen leven. Anderzijds zal dat een gemakkelijke bron van inkomsten zijn. Ik zie de blauw mannekes ’s morgens al in hun pollen wrijven en zeggen: “we gaan de staatskas nog wat spijzen, we gaan enkele ongegordelden gaan pakken”.

Slow en mske zijn voorstander van de gordel. mske droeg die gordel al toen hij nog niet verplicht was. En toen hij wel verplicht werd, was ze zwanger en droeg hem ook. Toen vroeg de gynecoloog of hij haar een briefje moest schrijven dat ze hem niet moest dragen. Maar zolang er niets gebeurde, stoorde die gordel niet, dus had mske dat briefke gewoon in haar tas voor de dag dat hij toch moest storen.

Of ze hem tot het laatste moment heeft omgedaan … dat weet mske ook niet meer.