Vannacht kwam mske met een boa thuis. Neen, neen, geen beest maar een pluimengeval, wit van kleur en lang en floesjig. Gratis en verniet gekregen toen ze drankbonnen gingen halen. Eerder had ze die nog zien liggen bij het standje van de tombola maar ze dacht: “zie je mij hier al met zo een pluimengeval rondlopen?” Ja dus! En nog niet eens zoveel later. Bijna alle vrouwen hadden zo pluimengeval gekregen.

“Ik ga dat hier niet laten liggen” zei mske “als Sloef dat vast krijgt …” Wat gaat ze daar nu mee doen allee? Ze dacht efkes van die aan Amke en Ella te geven maar dan moest ze er een tweede bijkopen, maar toen zag ze dat dat niet voor kindjes onder de 14 was. Ze zuchtte! Niet goed voor de kat! Niet goed voor de kindjes!

En ze heeft hem dan maar rond haar zomerhoed gedrapeerd die boven op de kamerknecht hangt. En als decoratie gezien, valt dat precies nogal mee.