Als mske dat zo hoort en leest, dan blijkt dat jeugdgroeperingen nu praktisch wel allemaal een lokaal hebben. Dat was indertijd zo nog niet. Toen was het altijd buiten te doen. En dan vraagt mske zich af of het toen misschien minder regende.

“Ooit” heeft ze wel geweten dat ze enkele keren in het patronaat binnen mochten. Later werd er gestart met de bouw van een chirolokaal. Om de kosten te drukken gingen de ouders op hun vrije zaterdag aan het lokaal werken, va ook, al zei hij toen al dat zijn kinderen nooit van het bouwsel zouden profijt hebben.

Dat bleek juist. Toen ze verhuisden, in het andere dorp, was er weer niks, behalve “den bouw” in uiterst vervallen staat en enkel en alleen te gebruiken in geval van slecht weer.

mske zou eens moeten nagaan hoe dat hier zit, of hier wel een jeugdgroepering bestaat, want daar heeft ze eigenlijk ook nog niets van geh…

Slow zegt dat er wel scouts zijn en hij noemt een naam met een nummer en Pepijn daar achter.