Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De paster prekt

Kerstmis nadert met rasse schreden en de jaarlijkse traditie neemt een aanvang. En dan hebben we het niet over bomen, ballen of stallen, maar over moraalzwetsers die anti-menu’s gaan opstellen en die gaan preken dat we aan de armen onder ons moeten denken, terwijl ze zelf hunnen buik goed volproppen.

Wat wij niet eten is onze zaak evenals het de mensen die het wel eten hun zaak is. Moe zei vroeger altijd: “kekt in a aëgen talloeër”. In dit geval is het wel wat ruimer opgevat.

En dan diegenen die een gans jaar hun schranspartijen vertellen en dan met Kerstmis gaan zeggen dat men eens aan de minderbedeelden moet denken …

Kerstmis: feest van vrede maar met serieuze stekels.

mske heeft me dan ook verboden ook maar iets over ons culinair Kerstmis hier te vertellen en ze zegt: dan hoeft er niemand met zijn neus in onze pap te brokken.

Dat is mskes inbreng in de stekels. Ze weet wel dat het ofwel “met zijn neus in onze zaken zitten” is oftewel “niks in de pap te brokken”, maar als je de blogs zo eens een beetje gaat lezen, dan vind je veel van die zegswijzen die volledig of gedeeltelijk verkeerd ineen geflanst zijn en waarbij je wel eens de mondhoeken een paar streepkes naar boven kan halen en denkt: “waar haalt die het?”

Previous

De klok wil niet stil vallen

Next

Voor de duurdecomprenuurs

1 Comment

 1. 08-12-2007, 22:55:01
  Hallo!!!
  ik heb met plezier je vinnige stukjes gelezen.Deze hierboven is met veel waarheid gekruid. Dan vertel je nog niet van al die kerstkaarten die gestuurd worden waarbij ze rekenen op je goed hart(portemonnee) en dat je het niet zal durven laten om een donatie te doen. Foert ik heb dat niet gevraagd.Knip blijft op de portemonnee.
  http://dekindertjes.skynetblogs.be
  magda

  —————————————————————————–

  09-12-2007, 20:21:31
  ridder geeft
  aan de armen…een beetje onder de linkerarm en wat onder de rechterarm.
  koenie kiplekker, gans het jaar voozichtig met de ballen, groet.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén